Dolar 32,4056
Euro 34,7989
Altın 2.401,65
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Altında Fed Bekleyişi

Altında Fed Bekleyişi
3 Mayıs 2023 00:46
777

Altın, Fedin faiz kararı öncesi yatay bir seyir gösteriyor.

Spot altın ons başına 1984 dolar civarında işlem görürken gram altın ise 1240 TL civarında.

Fiyatlamalarda Fed beklentileri ile birlikte bankacılık krizine ilişkin gelişmeler de etkili oluyor.

JPMorgan Chase & Co. geçen ayki iflasın ardından First Republici satın almayı kabul ederken bu bankayı ABD tarihindeki en büyük ikinci banka iflası haline getirdi.

ANZ Banking Group Ltd. analistleri Brian Martin ve Daniel Hynes geçtikleri bir notta, bunun bankacılık sistemiyle ilgili bazı korkuları yatıştırmasına yardımcı olsa da, daha fazla ekonomik ters rüzgar yaşanabileceği endişelerinin sürdüğünü ve spot altın için güvenli liman talebinin arttığını belirtti.

Öte yandan yatırımcılar Çarşamba günü yapılacak Fed toplantısında faizlerin 25 baz puan artırılacağını öngörürken ve bunun bir süreliğine son artış olacağı sinyalini vermesiyle Fedin faizlerle ilgili son kararını bekleyişe geçti.

Bununla birlikte geçtiğimiz haftaki verilerin ekonomi yavaşlasa da ABDde enflasyonun yükseldiğini göstermesinin ardından Fedin ileriye dönük yolunun net olmadığını da gösterdi.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya geçtiği bir notta, “Bir artış daha yaptıktan sonra faizleri sabit tutmaya hazır olduklarının sinyalini vermeyebilirler. Fed tetikte kalmayı seçebilir ve bu, piyasanın fiyatlamaya hazır olmadığı bir şey” değerlendirmesinde bulundu.

Finansal piyasalar, devam eden enflasyon korkuları ve resesyon endişeleri arasında sıkışıp kalırken, hedge fonlar son haftalarda yükselen altın pozisyonlarına da son vermeye başladı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.