Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Az Bulutlu
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 25°C

Anadolu Kadını Kutsallığını Yitiriyor mu?

Müzisyen, Şair, Yazar... İndex Yayınları
5 Ağustos 2024 18:53
  • Evet, doğru duydunuz? Gün geçtikçe Anadolu kadını kutsallığını yitirmeye başladı. Özellikle belirli sanatçılar üzerinden kılık kıyafet çirkinliği ile oynanan bu oyun, önü alınamayacak biçimde çoğalıyor.

Mesela; Gülşen, Aleyna Tilki, Hadise gibi sanatçılar sahneye iç çamaşırıyla çıkıyor eleştiri başlayınca, bunun adı özgürlük oluyor.
Lakin; bir erkeği düşünün, sokağa veya sahneye boxer ile çıksa ne olur. Tacizci, sapık, anında linç ve tutuklanmaya kadar yolu var.
Peki kadın üzerinden, yapılan bu tacize neden alkış tutuyoruz. Bu kadını edebi kimlik olarak aşağılamak değil midir? Hani topluma yön veren kadın duruşu, her platformda eylem yapan o duruş… Kadını aşağı çeken ve itibarsızlaştıran bu duruma neden sessiz kalıyorsunuz.
Anadolu kadını her daim, duruşuyla örnek olmuş ve geçmişten bu güne kadar dillere destan olarak konuşulmuştur.
Acaba gitgide anaç durum evriliyor mu?
Ana, kimliği kayboluyor mu?
Dejenere bir toplum yaratılmaya çalışılırken, bu kadın üzerinden mi yapılıyor.?
Kadını bir obje olma durumundan çıkarmak gerek, yoksa toplum olarak varılacak nokta, batının eskiden beri gelen kadını ikinci sınıf gören köle sistemidir.
Anadolu kadını, bu çirkin örneklere karşı durmalıdır. Tepki koymalıdır. Topluma yön veren neslin mimarları hep kadınlar olmuştur.
Şimdi susarsa, gelecekte söz sahibi olmaktan mahrum edilecektir.

#tepkinikoyanadolukadını

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.