Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C

Hoşgörüsüz Değil, Sadece Fakiriz…

Sadece adımı biliyorsun, hikâyemi değil…
4 Kasım 2022 14:37
28.633

Bazı kesimlerin düşündüğünün aksine, gerçek şu ki hayatlarımız oldukça kasvetli. Bizden önceki nesillerden daha fakiriz, yüksek düzeyde depresyonla uğraşıyoruz ve yetişkin hayatımızın geri kalanında kontrolden çıkmış bir iklim çöküşüyle ​​yaşamanın beklentisiyle karşı karşıyayız.

Yaşam maliyeti, uygun fiyatlı konut eksikliği ve gelecekle ilgili belirsizlik toplumumuzun en önemli üç endişesi olduğu tartışılmaz bir gerçek.

İş piyasası; güvencesiz, düşük ücretli işlerle dolu. Fahiş kira ve ev fiyatları, artan enflasyon göz önüne alındığında, yuvadan uçup ebeveynlerinin evinden taşınmak birçokları için boş bir hayaldir. 1997’de yaşadığım yerdeki ortalama ev fiyatları ortalama yıllık kazancın 5,5 katıydı; şimdi karşılık gelen rakam 23 katından fazla.

Bunu daha da ıstırap verici yapan şey, değişim yollarının sınırlı olması…

Bizler çok çeşitliliğe sahip sosyal dünyada yaşama olasılığı daha düşük bir nesiliz. Hoşgörüsüzlüğe karşı hoşgörüsüz olmak, çoğumuz için bir savunma mekanizması, bu zor zamanlarda kendimize ve çevremizdekilere saygılı, önyargısız davranmak daha mutlu bir gelecek için ilk adımımız olmalı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.