Dolar 32,3712
Euro 34,7821
Altın 2.439,61
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C

Apple Artık Dünyanın En Değerli Şirketi Değil

Apple Artık Dünyanın En Değerli Şirketi Değil
15 Ocak 2024 22:54
1.249

Microsoft, yatırımcıların yapay zeka destekli büyüme umutları sayesinde son dönemde rakibini geride bıraktı…

Microsoft, Cuma günü işlemlerin kapanışında Apple’ın üzerine çıkarak dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu.

Yazılım devinin hisse fiyatı, geçen yılki güçlü performansının üzerine koyarak bu yıl da yükselişini sürdürürken, Apple bir dizi engelle karşılaştı. Microsoft’un geçtiğimiz yıl bir dizi yapay zeka özelliğini agresif bir şekilde kullanıma sunması, Seattle merkezli devin yapay zeka patlamasından yararlanmak için en iyi şekilde konumlanacağını uman yatırımcılar tarafından ödüllendirildi.

Microsoft’un hisseleri haftalık bazda %3’ten fazla yükselerek piyasa değerini 2,89 trilyon dolara çıkardı ve hisseleri yaklaşık %3 düşen Apple’ın hemen önünde yer alarak piyasa değeri 2,87 trilyon dolara geriledi.

Microsoft, Perşembe günü gün içi işlemlerde 2021’den bu yana ilk kez Apple’ı kısa süreliğine geçerken, seansın ilerleyen saatlerinde zirveyi iPhone üreticisine bıraktı.

Piyasa değeri 14 Aralık’ta 3,081 trilyon dolarla zirveye ulaşan Apple’ın hisseleri geçen yılı %48’lik bir kazançla kapattı. Microsoft ise yıl içinde %57’lik bir artış kaydetti.

Bu ay şimdiye kadar Apple’ın hisseleri, Microsoft’un %5’lik yükselişine karşılık biraz daha düşük işlem gördü. Bu durum, özellikle önemli Çin pazarında iPhone satışlarındaki zayıflığa ilişkin endişelerin Apple hisselerinin analistlerce notunun düşürülmesini tetiklemesiyle ortaya çıktı.

Reuters’ın aktardığına göre, aracı kurum Redburn Atlantic, “Çin, önümüzdeki yıllarda [Apple’ın] performansı üzerinde bir engel olabilir,” dedi. Aracı kurumun analistleri müşterilerine gönderdikleri bir notta, yeniden canlanan Huawei’nin rekabetine ve Washington ile Pekin arasında artan gerilimin Apple üzerindeki baskıyı artırdığına işaret etti.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.