Dolar 32,5804
Euro 35,0490
Altın 2.458,51
BİST 9.805,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Avrupa Komisyonu TikTok’u Yasakladı

Avrupa Komisyonu TikTok’u Yasakladı
23 Şubat 2023 22:08
124

AB yürütme organı çalışanlarının, uygulamayı cihazlarından silmek için Mart ortasına kadar süreleri olduğu bildiriliyor

Avrupa Komisyonu (AK), çalışanlarına Çin’e ait popüler sosyal medya uygulaması TikTok’u kurumsal cihazlardan kaldırma talimatı vererek, bu hareketin siber güvenliği desteklemek için gerekli olduğunu açıkladı.

Kuruluş tarafından Perşembe günü yayınlanan bir açıklamaya göre , AK’nin verilerini korumak ve siber güvenliğini artırmak için yönetim kurulu kurumsal cihazlarda ve Komisyon mobil cihaz hizmetlerine kayıtlı kişisel cihazlarda TikTok uygulamasını askıya almaya karar verdi.

Bir TikTok sözcüsü EURACTIV’e, yasağın sosyal medya platformu hakkında yanlış yönlendirildiğini ve temel yanlış kanılara dayandığını söyledi. Sözcü, şirketin kayıtları düzeltmek ve AB genelinde her ay TikTok’a gelen 125 milyon kişinin verilerini nasıl koruduğumuzu açıklamak için Komisyon ile iletişime geçtiğini söyledi.

Geçen ay, ABD’deki bir grup Cumhuriyetçi milletvekili, platformu ülkedeki tüm cihazlarda yasaklamayı amaçlayan Amerika Birleşik Devletleri Cihazlarında TikTok Yok Yasası’nı çıkardı. Tasarının yazarlarından biri olan Senatör Josh Hawley (R-MO), o sırada uygulamanın Çin Komünist Partisi’nin agresif veri toplama yoluyla Amerikalıların kişisel bilgilerine, tuş vuruşlarına ve konumlarına erişmesi için kapıyı açtığını savundu.

Aralık 2022’de Teksas Valisi Greg Abbott, devlet kurumlarına TikTok’un oluşturduğu tüm siber güvenlik risklerini ortadan kaldırma talimatı verdi ve uygulamanın devlet tarafından sağlanan cihazlarda kullanılmasını yasakladı. O zamanki raporlar, ABD Temsilciler Meclisi’ndeki milletvekillerine ve personele de uygulamayı herhangi bir kurumsal cihazdan kaldırma talimatı verildiğini ileri sürdü.

FBI Direktörü Christopher Wray, geçen yıl bir Meclis İç Güvenlik Komitesi duruşmasında, ajansın TikTok hakkında ulusal güvenlik endişeleri olduğunu söyledi, buna Çin hükümetinin onu milyonlarca kullanıcı hakkında veri toplamayı kontrol etmek veya tavsiyeyi kontrol etmek için kullanma olasılığı da dahil.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, o zamanki iddiaları yorumlayarak, ABD’li yetkilileri Batılı sosyal medya devleriyle rekabet eden büyük bir Çinli şirketin itibarını sarsmak amacıyla ” dezenformasyon yaymakla ” suçladı.

TikTok’un ana şirketi ByteDance, Amerikalıları izlemeyi planladığı iddialarını da yalanladı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.