Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C

Avrupa’da Yasadışı Göç Artıyor

Avrupa’da Yasadışı Göç Artıyor
1 Ocak 2023 21:32
184

Dikkatler Ukrayna’ya çevrilirken, girişler göçmen krizinin zirvesinden bu yana en yüksek seviyelere sıçradı…

AB’ye yasa dışı göç, kıtanın 2015-2016 göçmen krizinden bu yana görülen en yüksek seviyede ve üye devletler de Rusya-Ukrayna ihtilafı nedeniyle yerlerinden edilen büyük mülteci akınlarıyla başa çıkmakta zorlanırken arttı.

Birliğin sınır teşkilatı Frontex tarafından bu ayın başlarında yayınlanan bir rapora göre, bu yılın ilk 11 ayında Avrupa Birliği ülkelerinin dış sınırlarından 2021’in aynı dönemine göre %68 artışla 308.000 “düzensiz giriş” tespit edildi. Daha bir ay olmasına rağmen, girişler şimdiden 2016’dan bu yana herhangi bir tam yılın toplamından daha yüksekti.

Cumartesi günü erken saatlerde göç rakamlarını bildiren Breitbart News’in belirttiği gibi , yasadışı göçteki artış bu yıl kamuoyunun pek dikkatini çekmedi çünkü Avrupalılar Ukrayna krizine odaklanmıştı. Frontex istatistikleri, ülkelerindeki çatışmaların ortasında AB ülkelerine akın eden milyonlarca Ukraynalı mülteciyi içermiyor.

BM verilerine göre geçen hafta itibariyle Avrupa genelinde yaklaşık 7,9 milyon Ukraynalı mülteci kaydedildi . En büyük toplamlardan bazıları Polonya, Almanya ve Çekya’da alındı. Statista’nın bu ayın başlarında bildirdiğine göre, Rusya 2,85 milyonla en fazla Ukraynalı mülteciyi aldı.

Meşru mülteciler “düzensiz girişler” olarak sayılmazken , Batı Avrupa’ya akın eden yabancıların çoğu ekonomik göçmenlerdir. Örneğin, İngiltere’ye sığınmak için Manş Denizi’ni geçen göçmenlerin en büyük kısmı savaşta olmayan Arnavutluk’tan geliyor.

Frontex’e göre Batı Balkan ve Orta Akdeniz rotaları bu yıl en fazla göçmen trafiğine sahip. Yalnızca Kasım ayında AB ülkelerine 27.000 düzensiz sınır geçişi gerçekleşti. Ajans, ülkelerin “sınırlarındaki ağır göç baskısı ve diğer zorluklarla” başa çıkmalarına yardımcı olmak için 2.100’den fazla memur sağladığını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.