Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

BAE BRICS Bankasıyla İlgili Planlarını Açıkladı

BAE BRICS Bankasıyla İlgili Planlarını Açıkladı
30 Ağustos 2023 00:23
878

Ekonomi bakanlığı, Körfez ülkesinin Yeni Kalkınma Bankası’na daha fazla sermaye enjekte etmek istediğini söyledi…

Birleşik Arap Emirlikleri, BRICS üyeliğini ticareti geliştirmek için bir fırsat olarak görüyor ve grubun Yeni Kalkınma Bankası’na (NDB) daha fazla sermaye vermeyi planlıyor, Ekonomi Bakanı Abdulla bin Touq Al Marri Pazartesi günü Bloomberg’e verdiği demeçte.

Abu Dabi iki yıl önce NDB’ye katıldı ve şimdi geçen hafta BRICS topluluğuna katılması onaylanan altı yeni üye arasında yer alıyor. Arjantin, Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Ocak 2024’ten itibaren BRICS büyük gelişmekte olan ülkeler grubunun tam teşekküllü üyeleri olacak.

NDB, 2014 yılında Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika tarafından altyapı ve sürdürülebilir kalkınma projelerine finansman sağlamak amacıyla kurulmuştur. Banka resmi olarak 2015 yılında faaliyete geçti ve daha sonra Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Uruguay tarafından birleştirildi. Suudi Arabistan da üye olmak için görüşmelerde bulunuyor.

BAE bakanı, “Aslında daha fazla zorlayacağız” ve “gerçekten” bankaya sermaye enjekte edeceğiz, dedi BAE bakanı, bir miktar belirtmeden.

Bloomberg’e göre, 1 trilyon doların üzerinde egemen servet sermayesini yöneten birkaç ülkeden biri olan BAE, NDB için “potansiyel olarak derin cepli bir katkıyı” temsil ediyor. Çıkış, “OPEC’in en büyük üçüncü üreticisi, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası’na karşı bir denge ağırlığı olarak oluşturulan BRICS borç verene daha fazla finansal kas verebilir” diye yazdı.

Al Marri, BAE’nin Küresel Güney’in daha az gelişmiş ülkeleriyle ticareti artırırken Batı ile ticareti geliştirmeye devam edeceğini açıkladı.

Bakan, BRICS üyeliğinin “BAE için çok büyük” olduğunu vurguladı. “BRICS’e katılmak, BAE’nin dünyaya çok taraflı desteğine çok şey katacak. Küresel ticaretimize odaklanıyoruz; BAE her zaman küresel bir merkez olmuştur “dedi.

RBK ve TASS haber kuruluşları tarafından küresel verilerin analizine göre, genişletilmiş BRICS’in satın alma gücü paritesi açısından toplam gayri safi yurtiçi hasılası (GSYİH) yaklaşık 65 trilyon dolar olacak. Bu, bloğun küresel GSYİH’daki payının şu anki% 31,5’ten% 37’ye yükseldiğini görecektir. Buna karşılık, G7 gelişmiş ekonomiler grubunun payı şu anda% 29,9 civarındadır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.