Dolar 32,4255
Euro 34,4492
Altın 2.489,83
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C

Bakan Bilgin, Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Direktörü ile Görüştü

Bakan Bilgin, Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Direktörü ile Görüştü
12 Ekim 2022 20:31
129

Cenevre’de temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Gilbert Houngbo ile görüştü.

Bakan Bilgin, bu yılın Mart ayında yapılan seçimlerde ILO Genel Direktörlüğü görevine seçilen ve 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla görevine başlayan Gilbert Houngbo’yu ziyaret etti. Afrika Kıtasından seçilen ilk ILO Genel Direktörü olmasının önemli ve anlamlı olduğunu ifade eden Bakan Bilgin, Kovid-19 salgını ve diğer zorlukların işgücü piyasalarına ve çalışma hayatına etkilerinin belirgin olarak hissedildiği bir dönemde bu görevi üstlenmiş olmasının öneminin altını çizdi. Dünyada bir sistem dönüşümünün yaşandığını, yeni bir küresel düzenin oluşmaya başladığını ve çalışma barışının bunun merkezinde olması gerektiğini söyleyen Bakan Bilgin, Türkiye’de sosyal taraflarla birlikte buna önem verdiklerini, sosyal devlet anlayışı içinde etkili bir sosyal diyalog mekanizmasının işlediğini ve ayrım yapmaksızın tüm vatandaşlarımızın sosyal güvenlik şemsiyesi altında bulunduğunu belirtti.

Uluslararası çalışma standartlarının belirlenmesi ve çalışma hayatının düzenlenmesi için en önemli uluslararası kuruluş olan ILO’nun tüm temel sözleşmeleri olmak üzere toplam 59 sözleşmesinin Türkiye tarafından onaylanmış olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, çocuk işçiliği ile mücadele ve kadınların istihdamının artırılması gibi konularda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Ziyareti için Bakan Bilgin’e teşekkür eden Genel Direktör Houngbo, yeni görevinin kendisi için büyük bir onur olduğunu ve aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini belirterek kendisine duyulan güvene layık olmak için daha fazla çalışacağını ifade etti. Türkiye ve ILO arasındaki ilişkilere önem verdiğini söyleyen Genel Direktör Houngbo, Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada pek çok farklı sorunla mücadelesini yakından takip ettiğini ve geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’nin bu mücadelesinde ILO’nun desteğini her zaman yanlarında göreceklerinden emin olabileceklerini ifade etti. Rusya-Ukrayna krizi bağlamında ve özellikle de tahıl koridorunun oluşumunda Türkiye’nin önemli bir aktör olduğunu belirten Genel Direktör, bir önceki görevinin gıda ile ilgili olduğunu ve dünyada gıdaya erişimin giderek güçleştiğinin altını çizdi.

Bakan Bilgin ve Genel Direktör Houngbo, sağlıklı bir iletişimin her sorunun çözümünde kilit bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak Türkiye ile ILO arasındaki iyi ilişkilerin daha ileri noktalara taşınması için birlikte çaba gösterme konusunda mutabık kaldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.