Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Barış Pınarı Harekatı’nın Üzerinden 3 Yıl Geçti

Barış Pınarı Harekatı’nın Üzerinden 3 Yıl Geçti
10 Ekim 2022 09:37
148

Hainlerin terör koridoru hayali, Mehmetçiğin operasyonu ile yerini barış koridoruna bıraktı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 9 Ekim 2019’da başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile Rasulayn ve Tel-Abyad terörden arındırıldı. Üzerinden 3 yıl geçen başarılı harekat sayesinde bölgedeki sivil halk yeniden huzur ve güven ortamına kavuştu.

Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki teröristlerin üzerine bir kez daha kabus gibi çöktü.
Hainlerin kurduğu terör koridoru hayali, Mehmetçiğin yazdığı destanla yerle bir oldu.

Obüs ve F-16 sesleri, üzerinden 3 yıl geçen Barış Pınarı Harekatı’nın habercisi oldu.

Terör koridoru parçalandı

9 Ekim 2019’da başlayan harekatta Türk Silahlı Kuvvetleri Rasulayn ve Tel-Abyad’daki terör yuvalarına bomba yağdırdı. Havadan ve karadan ateş altına alınan terör mevzileri, sığınak ve mühimmat depoları yerle bir edildi.

Harekatın dördüncü gününde Rasulayn, beşinci gününde ise Tel-Abyad kontrol altına alındı.

22 Ekim’de sona eren harekatta 775 terörist etkisiz hale getirildi. 605 yerleşim yerini kapsayan 4 bin 219 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı. Mehmetçik, 30 kilometre güneydeki M-4 karayoluna kadar ulaştı.

Teröristlerin geride bıraktığı tüneller tek tek kapatılıp, 2 bin 500 mayın ve 4 bin el yapımı patlayıcı imha edildi. Terörün izleri silinirken bölgenin yeniden inşası için yoğun mesai başladı.

Sağlık hizmetlerinin aksamaması için 3 hastane ve 22 sağlık ocağı faaliyete geçirildi.

50 binden fazla öğrenci harekat sonrası okullarına başladı

Teröristlerin sözde Kürtçe müfredatı dayatması sebebiyle yüzlerce okul kapanmış ve binlerce öğrenci okulu terk etmişti.

Barış Pınarı Harekatı’nın ardından geçen 3 yılda okullar onarıldı ve öğrenci sayıları ise 50 binlerin üzerine çıktı.

Bölgede hayatın hızla normale dönmesi ile birlikte sosyal yaşam da hareket kazandı. Ticaret yeniden canlanırken huzur ve güven ortamı tesis edildi.

Terör belasından kurtulan siviller evlerine döndü

Tel Abyad ve Rasulayn bölgesinde bugüne kadar 200 binden fazla sivil evlerine geri döndü. Nüfus 300 bine yaklaşırken 228 bin sivil, yeni kimlik kartına kavuştu, kayıt altına alındı.

Yıllarca evlerinden uzak kalan kalan bölge halkı, Türkiye’nin düzenlediği harekat ile terör kabusundan uyanmanın huzurunu yaşıyor.

Tel Abyad ve Rasulayn’da her hafta ortalama 750 sivil Türkiye’den, evlerine geri dönüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.