Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Belarus Dışişleri Bakanı Aniden Öldü

Belarus Dışişleri Bakanı Aniden Öldü
27 Kasım 2022 00:40
94

Belta haber ajansının bakanlık sözcüsü Anatoly Glaz’a dayandırdığı haberine göre, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey Cumartesi günü aniden öldü. Görevini on yıldır elinde tutuyordu.

Haber kaynağı, 64 yaşındaki ölümün koşulları veya nedenleri hakkında herhangi bir ayrıntı sağlamadı. Önümüzdeki günlerde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesi planlanıyordu.

Kariyer diplomatı olan Makey, Avusturya’nın Viyana Diplomasi Akademisi’nden mezun olduktan sonra 1993’ten beri Belarus Dışişleri Bakanlığı’nda çalıştı. Belarus’u Avrupa Konseyi’nde temsil etti ve 1990’larda Belarus’un Paris büyükelçisine danışmanlık yaptı.

2000’li yıllarda Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukashenko’nun yardımcısı olarak çalıştı ve dışişleri bakanlığı görevini üstlenmeden önce 2008-2012 yılları arasında cumhurbaşkanlığı yönetimine başkanlık etti.

Makey, ölümünden sadece bir gün önce Vatikan’ın Minsk büyükelçisi Ante Joziç ile bir araya geldi. Toplantı, Vatikan ile Beyaz Rusya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümü münasebetiyle gerçekleşti. Bakanlık o sırada yaptığı açıklamada, bakan ve büyükelçinin ikili ilişkilerin yanı sıra Belarus’taki Katolik Kilisesi’nin konumunu görüştüklerini söyledi.

Kasım ayı başlarında bakan, diplomatlar ve girişimcilerle bir araya geldiği Hindistan’ı ziyaret etti. Belarus Dışişleri Bakanlığı’na göre Makey, Hintli mevkidaşı Subrahmanyam Jaishankar ile ikili ticari ve ekonomik işbirliğini de görüştü. Bakanlık , Rusya ile Ukrayna arasındaki ihtilaf konusunda iki diplomatın “barışçıl yollarla hızlı bir çözüm” çağrısında bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Moskova’nın üst düzey diplomatın ölüm haberi karşısında şok olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.