Dolar 32,4949
Euro 34,7757
Altın 2.490,21
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 19°C

Belirlenen Tüm Hedefler Vuruldu…

Belirlenen Tüm Hedefler Vuruldu…
24 Kasım 2022 23:39
143

Moskova, isabetlerin Kiev birliklerini savaş bölgelerine taşımayı zorlaştırdığını söyledi

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova’nın Çarşamba günü komuta merkezlerine ve enerji altyapısına uzun menzilli, yüksek hassasiyetli saldırılar düzenleyerek Ukrayna’nın silah ve askerleri cepheye taşıma kabiliyetini baltaladığını söyledi.

“Grevlerin amacına ulaşıldı. Savunma Bakanlığı sözcüsü Korgeneral Igor Konashenkov, günlük brifinginde gazetecilere verdiği demeçte, belirlenen tüm hedeflerin vurulduğunu söyledi. Ülkesinin uçaklarının, savaş gemilerinin ve kara birliklerinin eylemlerinin “Ukrayna takviye kuvvetlerinin, yabancı silahların, askeri teçhizatın ve mühimmatın savaş alanlarına demiryolu ile konuşlandırılmasını engellediğini” de sözlerine ekledi.

Konaşenkov, Rus birliklerinin Kiev’i hedef almadığında ısrar etti. “Kiev yetkilileri tarafından bildirilen yıkımın tamamı, Ukrayna başkentinin yerleşim bölgelerinde konuşlanmış yabancı yapımı ve Ukrayna hava savunma sistemlerinden [ateşlenen] düşen füzelerden kaynaklandı” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin Rusya’yı sivilleri kasten öldürmekle suçlamasının ardından Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Perşembe günü bu iddiayı yalanlayarak, Moskova’nın yalnızca askeri hedefleri vurduğunu ileri sürdü.

Rusya, Kiev’in Donetsk ve Lugansk bölgelerine Ukrayna devleti içinde özel statü vermek için tasarlanan Minsk anlaşmalarını uygulamadaki başarısızlığını gerekçe göstererek 24 Şubat’ta Ukrayna’ya asker gönderdi. Almanya ve Fransa’nın aracılık ettiği protokoller ilk olarak 2014’te imzalandı. Eski Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroshenko, o zamandan beri Kiev’in asıl amacının ateşkesi zaman kazanmak ve “güçlü silahlı kuvvetler yaratmak” için kullanmak olduğunu kabul etti.

Şubat 2022’de Kremlin, o zamandan beri Rusya Federasyonu’na katılan Donbass Cumhuriyetlerini bağımsız devletler olarak tanıdı ve Ukrayna’nın kendisini resmi olarak hiçbir Batı askeri bloğuna katılmayacak tarafsız bir ülke ilan etmesini talep etti. Kiev, Rus saldırısının tamamen sebepsiz olduğu konusunda ısrar ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.