Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C

Biden Putin’e Kasap Dedi

Biden Putin’e Kasap Dedi
27 Mart 2024 21:38
864

Kremlin daha önce Amerikalıların bu tür sözlerden hoşlanan bir başkandan utanması gerektiğini söylemişti…

ABD Başkanı Joe Biden, Rus mevkidaşı Vladimir Putin’i iki ay içinde ikinci kez aşağıladı ve Ukrayna çatışmasıyla bağlantılı olarak Putin’i açıkça “kasap” olarak nitelendirdi.

Biden, Salı günü Kuzey Carolina’nın Raleigh kentindeki bir kampanya etkinliğinde yaptığı konuşmada bu espriyi yaptı. Ayrıca Amerika’nın en zenginleri için ortalama federal verginin %8.2’den %25’e çıkarılmasını savundu ve bunun Washington’un önümüzdeki on yıl içinde 400 milyar dolar toplamasına olanak sağlayacağını ileri sürdü.

“Bununla neler yapabileceğimizi hayal edin. Federal açığı temelden azaltabiliriz… Ukrayna’yı kasap Putin’den kurtarmak da dahil olmak üzere pek çok önemli şey yapabiliriz” dedi.

Biden Şubat ayı sonlarında da Rusya Devlet Başkanı’na ateş püskürmüş ve onu “çılgın bir S.O.B.” olarak nitelendirmişti. Putin’den bahsederken Batı’nın nükleer bir çatışmaya karşı dikkatli olması gerektiğini ancak iklim değişikliğinin yarattığı tehlikeye daha da fazla dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

O sırada Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Amerikalıların bu tür yorumlarda bulunan bir liderden utanması gerektiğini öne sürdü. “Eğer o ulusun başkanı bu tür bir dil kullanıyorsa, bu utanç vericidir” diyen Peskov, Biden’ın yerli izleyicilere hitap etmek için bir “Hollywood kovboyuna” benzemeye çalışmış olabileceğini de sözlerine ekledi.

“S.O.B.” sözlerine yanıt veren Putin, Moskova’nın Beyaz Saray’da Biden ile daha iyi olacağı yönünde daha önce ifade ettiği görüşünün arkasında durdu ve ABD Başkanı’nın sözlerinin sadece kendisini haklı çıkardığını ekledi. “Bu, ‘İyi iş… yardım eli için teşekkürler’ diyebileceği bir şey değil. İç politika açısından orada neler olup bittiğini anlıyoruz” dedi.

Bu, Biden’ın Putin’i “kasap” olarak nitelendirdiği ilk olay değil. Bunun ilk örneği Mart 2022’de, Ukrayna’daki çatışmaların başlamasından birkaç hafta sonra yaşanmıştı. Peskov, Rusya-ABD ilişkilerinin tarihin en düşük seviyesine indiği bir dönemde bu tür saldırgan yorumların “ikili ilişkiler penceresini daralttığını” öne sürdü.

Biden 2021’de Putin’e “katil” de demişti. Rusya Devlet Başkanı bu sözün ardından “Birini tanımak için biri gerekir” diye karşılık verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.