Dolar 32,4339
Euro 34,7397
Altın 2.433,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Biden’ın Politikası Kışkırtıcı ve Karanlık Mahiyetlidir

Biden’ın Politikası Kışkırtıcı ve Karanlık Mahiyetlidir
18 Ekim 2023 16:37
1.984

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “ABD Başkanı Biden’ın sorumsuz ve sağduyudan yoksun politikası uzlaştırıcı ve yatıştırıcı değil, bilakis kışkırtıcı ve karanlık mahiyetlidir.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze’de, kahredici ve korkunç bir trajedinin bütün komplikasyonları yaşanırken maalesef dünyanın sessiz ve seyirci olduğunu belirtti.

“Sivil halk katliam ablukasına alındı”

Acıya ve kana bulanan Gazze’de faal halde olan bir hastaneye dün İsrail savaş uçaklarının saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Bahçeli, vahşetin her geçen gün yeni bir boyut kazandığını, sivil halkın katliam ablukasına alındığını ifade etti.

“Tarihi bir yanlıştır”

Bahçeli, “Bu sıcak ve sarsıcı ortamda ABD Başkanı Biden’in İsrail’i ziyareti ve aleni destek mesajı vermesi şiddet ve yıkım operasyonuna taraf olması demektir. Aynı zamanda tarihi bir yanlıştır. Biden’ın İsrail’e gitmesi akla iki seçenek getirmiştir: Ya İsrail saldırılarını doğrudan yönetmektedir ya da Siyonist lobiler tarafından yönetilmektedir. İki seçenek de felakete hizmettir.” dedi.

“Biden’ın politikası kışkırtıcı ve karanlık mahiyetlidir”

Bahçeli, şöyle devam etti:

“ABD Başkanı şayet İsrail yerine ilk durak olarak Türkiye’ye gelmiş olsaydı, bu tavır ve tercihten Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde ve iki taraflı eşgüdüm halinde arabuluculuk misyonuna talip olduğu, barış ve çözüm ortamını inşa etmek amacıyla iyi niyetli arayış içinde bulunduğu anlamı çıkardı. Biden’ın sorumsuz ve sağduyudan yoksun politikası uzlaştırıcı ve yatıştırıcı değil, bilakis kışkırtıcı ve karanlık mahiyetlidir.”

“Akan kanın durması, adaletin ihyası ancak bu sayede mümkündür”

İsrail ve Filistin arasındaki ağırlaşmış sorunun yegane çözümünün, bölgede iki devletli bir yapının acilen uluslararası toplumun desteğiyle hayata geçmesi olduğunu vurgulayan Bahçeli, “1967 sınırları dâhilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devleti mutlak surette tezahür ve tecelli etmek durumundadır. Akan kanın durması, adaletin ihyası ancak bu sayede mümkündür.” dedi.

“Çocuklar yaşasın, katiller kahrolsun”

Bahçeli, “Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyorum. Vahşet bitsin, insanlık birleşsin. Niyaz ederim ki dehşet son bulsun, dualarımız kabul olsun. Çocuklar yaşasın, katiller kahrolsun.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.