Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Big Tech, Güvenli Yapay Zekayı Teşvik Etmek İçin Platformu Tanıttı

Big Tech, Güvenli Yapay Zekayı Teşvik Etmek İçin Platformu Tanıttı
27 Temmuz 2023 20:42
1.157

Microsoft ve Google da dahil olmak üzere BT ağırlıkları, yapay zeka projeleri için güvenlik önlemlerine odaklanan bir forum başlattı…

AI endüstrisindeki büyük oyuncular, Çarşamba günü sahada “güvenli ve sorumlu gelişime” adanmış bir grup başlattı. Frontier Model Forum’un kurucu üyeleri arasında Anthropic, Google, Microsoft ve OpenAI bulunmaktadır.

Forum, Çarşamba günü Microsoft tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre, hükümetlerin, şirketlerin, politika yapıcıların ve halkın teknolojinin risklerini, sınırlarını ve olanaklarını anlamalarına yardımcı olurken, AI güvenliğini değerlendirmek için bir standardı teşvik etmeyi ve geliştirmeyi amaçlıyor.

Forum ayrıca, “iklim değişikliğinin azaltılması ve adaptasyonu, erken kanser tespiti ve önlenmesi ve siber tehditlerle mücadele” de dahil olmak üzere “toplumun en büyük zorluklarını” ele almak için en iyi uygulamaları geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Makine öğrenimi teknolojisinde atılımlar gerçekleştirmeyi amaçlayan “sınır modelleri” nin geliştirilmesine dahil oldukları ve projelerinin güvenliğine bağlı oldukları sürece herkes foruma katılabilir. Forum, hükümetler, STK’lar ve akademisyenlerle çalışma grupları ve ortaklıklar kurmayı planlıyor.

“AI teknolojisini yaratan şirketler, güvenli, emniyetli olmasını ve insan kontrolü altında kalmasını sağlama sorumluluğuna sahiptir.” Microsoft Başkanı Brad Smith yaptığı açıklamada şunları söyledi.

AI düşünce liderleri, insanların artık kontrol edemeyeceği kaçak gelişimin risklerine işaret ederek, bazı korkuların medeniyeti mahvedebileceği bir endüstride anlamlı düzenlemeler için giderek daha fazla çağrıda bulundular. Microsoft hariç tüm forum katılımcılarının CEO’ları, Mayıs ayında hükümetleri ve küresel organları “yapay zekadan yok olma riskini azaltmayı” nükleer savaşı önlemekle aynı düzeyde bir öncelik haline getirmeye çağıran bir bildiri imzaladılar.

Antropik CEO Dario Amodei, Salı günü ABD Senatosu’nu, AI’nın insan zekasını sollamaya çoğu insanın inandığından çok daha yakın olduğu konusunda uyardı ve AI gibi kabus senaryolarının biyolojik silah üretmek için kullanılmasını önlemek için katı düzenlemeler geçirdiklerinde ısrar etti.

Onun sözleri, bu yılın başlarında ABD Kongresi’nde ifade veren ve AI’nın “oldukça yanlış” gidebileceği konusunda uyaran OpenAI CEO’su Sam Altman’ın sözlerini yineledi.

Beyaz Saray, Mayıs ayında Başkan Yardımcısı Kamala Harris başkanlığında bir AI görev gücü topladı. Geçen hafta, ürünleri piyasaya sürmeden ve tüm güvenlik açıklarını ilgili makamlara bildirmeden önce güvenlik kusurları, gizlilik riskleri, ayrımcılık potansiyeli ve diğer konular için dış denetimlere izin vermek üzere forum katılımcılarının yanı sıra Meta ve Inflection AI ile bir anlaşma sağladı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.