Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 18°C

Bilgisayar Korsanları İngiltere Savunmasıyla İlgili Hassas Bilgileri Sızdırdı

Bilgisayar Korsanları İngiltere Savunmasıyla İlgili Hassas Bilgileri Sızdırdı
3 Eylül 2023 21:19
2.009

Gazete, Rusya ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir grup olan LockBit’in, diğer sitelerin yanı sıra bir nükleer denizaltı üssü hakkında ayrıntılar yayınladığını iddia ediyor…

The Mirror’ın haberine göre, İngiltere’nin kilit savunma ve istihbarat tesisleriyle ilgili hassas bilgiler, bilgisayar korsanlarının bir yüklenicinin veritabanını ihlal etmesinden sonra karanlık web’de sona erdi. Gazete, suçluların Rusya ile bağlantılı olduğunu iddia etti.

Cumartesi günü yayınlanan bir makalede, İngiliz medya kuruluşu, LockBit olarak bilinen bir hacker grubunun Ağustos ayında Zaun adlı bir şirketin bilgisayar sistemine eriştiğini iddia etti. İkincisi, gazeteye göre, çitler yapma ve yüksek riskli siteler için çevre güvenliği çözümleri sağlama konusunda uzmanlaşmıştır.

Kamu malı olduğu bildirilen belgeler arasında, Porton Down savunma laboratuvarında kurulan özel koruma ekipmanlarının açıklamaları da var. The Mirror, İngiltere’nin nükleer caydırıcılığına ev sahipliği yapan Clyde Deniz Üssü için satın alınan malları detaylandıran satış siparişlerinin de sızdırıldığını bildirdi.

Zaun, “sofistike siber saldırıyı” doğruladı ve bilgisayar korsanlarının herhangi bir sınıflandırılmış materyale el koymadığını da sözlerine ekledi.

Yazıya göre, Bude’deki iletişim kompleksi, Kraliyet Hava Kuvvetleri Waddington üssü, Cawdor Kışlası elektronik harp merkezi ve bir dizi yüksek güvenlikli hapishanedeki güvenlik düzenlemeleri aynı şekilde tehlikeye atılmış olabilir.

Gazete, Avam Kamarası Savunma Seçim Komitesi’nden İşçi Partisi milletvekili Kevan Jones’un, sızıntının ciddi sonuçları olabileceği uyarısında bulunduğunu aktardı. Muhafazakar meslektaşı Tobias Ellwood, parmağını Rusya’ya yöneltmekte gecikmedi.

The Mirror, LockBit hacker grubunun 2020 yılında fidye yazılımı saldırılarıyla öne çıktığını ve şu anda faaliyet gösteren en tehlikeli kişiler arasında sayıldığını bildirdi. Makalede, üyelerinden biri olan Rus vatandaşı Mihail Matveev’in FBI’ın en çok arananlar listesinde yer aldığı ve ABD ve Kanada’da faaliyetleri nedeniyle gözaltına alınan diğer bazı Rusların da bulunduğu belirtildi.

Mayıs ayında Microsoft, devlet destekli Çinli bilgisayar korsanlarının telekomünikasyon ve ulaşım sektörleri de dahil olmak üzere ABD’nin önemli altyapı varlıkları üzerinde sofistike bir gözetim operasyonu yürüttüğünü iddia etti.

Microsoft, Volt Typhoon olarak bilinen bir grubun da “gelecekteki krizler sırasında ABD ile Asya bölgesi arasındaki kritik iletişim altyapısını bozmaya” çalıştığı iddia edildi.

Pekin, o sırada iddiaları şiddetle reddetti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.