Dolar 32,4932
Euro 34,9317
Altın 2.431,38
BİST 9.789,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Bir ABD Treni Daha Raydan Çıktı

Bir ABD Treni Daha Raydan Çıktı
16 Mart 2023 21:43
249

Arizona’daki lokomotifin başlangıçta tehlikeli maddeler taşıdığı bildirildi, ancak mısır şurubu olduğu ortaya çıktı…

Yerel yetkililere göre, Çarşamba günü geç saatlerde Arizona’nın kuzeyinde bir tren raydan çıktı. Son zamanlarda ABD’de meydana gelen bir dizi demiryolu kazasının sonuncusu.

Mohave İlçesi Şerif Ofisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, olayın Kaliforniya ve Nevada sınırlarına yakın Interstate 40 yakınlarındaki Tostock Köprüsü’nde meydana geldiğini doğruladı. Kazada can kaybı yaşanmazken, kazanın çıkış nedeni araştırılıyor.

Şerif Ofisi sözcüsü Anita Mortenson, başlangıçta trende bulunan yükün tehlikeli olabileceğini söyledi, ancak dökülmediğini de sözlerine ekledi. BNSF Demiryolu sözcüsü Lena Kent Perşembe günü CNN’e verdiği demeçte, bunun tehlikeli maddelerden ziyade “mısır şurubu taşıyan bir tren” olduğunu söyledi. Ayrıca, tahminen sekiz arabanın raylardan çıktığını ve şu anda ana demiryolunu kapattığını açıkladı. Soruşturma sürüyor.

Bu, her ikisi de Şubat ayında raydan çıkan, Nebraska’daki bir kömür treni ve tarımsal ürünleri taşıyan bir Michigan yük treni de dahil olmak üzere ABD’de meydana gelen bir dizi ciddi demiryolu kazasının sonuncusu. Geçen hafta Batı Virginia’da başka bir tren düştü ve yerel bir nehre dizel döküldü.

En çok zarar veren raydan çıkma, ülkenin en kötülerinden biri, 3 Şubat’ta Ohio’nun Doğu Filistin kasabası yakınlarında meydana geldi. Toplam 38 yük vagonu raydan çıktı ve alevler içinde kaldı. Ateş günlerce yandı, atmosfere zehirli hidrojen klorür ve fosgen saldı ve toprağı kirletti. ABD’li uzmanlar, kimyasal sızıntının yerel halk üzerindeki olası uzun vadeli etkilerini hâlâ tartışıyorlar.

Geçen hafta, ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) , trenleri Aralık 2021’den bu yana Doğu Filistin kazası da dahil olmak üzere üç kez raydan çıkan Norfolk Güney Demiryolu hakkında “özel bir soruşturma” başlattığını duyurdu . Şirketin CEO’su Alan Shaw, “güvenlik kültürlerini sıfırdan yeniden inşa etme” sözü verdi.

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg Pazartesi günü bir Bloomberg röportajında ​​yük demiryolları için daha katı güvenlik kuralları çağrısında bulundu. Ohio felaketinin ardından Kongre’deki iki partinin desteğiyle “cesaretlendirildiğini” söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.