Dolar 32,2646
Euro 34,7251
Altın 2.401,99
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Açık
Samsun
21°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Birleşik Krallık’ta Bir Şehir Daha Fiilen İflasını İlan Etti

Birleşik Krallık’ta Bir Şehir Daha Fiilen İflasını İlan Etti
30 Kasım 2023 21:57
1.035

Nottingham da Birmingham’a katılarak iflasın yaklaştığını duyurdu…

Folklor efsanesi Robin Hood’a ev sahipliği yapan ve ikonik tasarımcı Sir Paul Smith’in doğum yeri olan İngiltere’nin Nottingham şehri Çarşamba günü iflasını ilan etti.

Nottingham Belediye Meclisi yaptığı açıklamada, büyük bir bütçe açığı olduğunu ve 2023-24 mali yılı için defterleri dengeleyemeyeceğini duyurdu. Yetkili makam, 114. madde uyarınca, savunmasız gruplara ve sosyal bakım ve atık toplama gibi yasal hizmetlere yönelik fonlar hariç olmak üzere tüm yeni harcamaları durduracağını açıkladı.

Daha önceki raporlara göre, Nottingham bu yıl 23 milyon £ (29.1 milyon $) bütçe fazlası vermeye hazırlanıyor. Kent konseyi, çocuklar ve yetişkinler için sosyal bakım taleplerinde son zamanlarda yaşanan artış, artan evsizlik ve sürekli yüksek enflasyonun bütçeye ek yük getirdiğini söyledi.

Bununla birlikte belediye, vergi mükelleflerine yaklaşık 38 milyon sterline mal olan ve 2020 yılında belediye tarafından işletilen Robin Hood enerji programının çökmesi gibi önceki yıllardan biriken mali sorunlarla da uğraşmak zorunda.

Konsey lideri David Mellen BBC’ye yaptığı açıklamada şehrin “faturalarımızı ödemeye devam edeceği” konusunda ısrar etti. Daha önce kentin mali sıkıntılarından, merkezi hükümetten gelen ve son on yılda yıllık 100 milyon sterlin civarında olduğu tahmin edilen fonların yıldan yıla azalmasını sorumlu tutmuştu. Perşembe günü yaptığı açıklamada Mellen, devlet desteği eksikliğinin ülke çapında bir sorun olduğu uyarısında bulundu ve daha fazla şehrin iflas edebileceğini söyledi.

“Konseyler bütçe sorunlarını çözmek için bu yıl rezervlerini bizden daha fazla kullanıyorlar ve hükümet sosyal bakım için uygun finansman sağlamadığı sürece gelecek yıl da sorun yaşayacaklar. Bu, yerel yönetimlerin kaynak sıkıntısı çektiği ulusal bir mesele” dedi.

Nottingham’daki durumu ve çözüm yollarını görüşmek üzere önümüzdeki 21 gün içinde tüm belediye meclis üyelerinin bir araya gelmesi bekleniyor.

Nottingham son birkaç ay içinde mali sıkıntıya düşen ilk Birleşik Krallık şehri değil. Eylül ayında, Londra dışında ülkenin en büyük metropolitan bölgesi olan Birmingham, 760 milyon sterlinlik eşit ücret faturası nedeniyle kendi bölüm 114 bildirimini yayınladı. Genel olarak, 2018’den bu yana Birleşik Krallık’ta 13 yerel makam 114. madde kapsamında bildirimde bulundu. Bundan önce bu türden son bildirim 2000 yılında yapılmıştı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.