Dolar 32,3722
Euro 34,7418
Altın 2.394,19
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bitcoin 42.000 Dolara Dokunurken Altcoin Piyasasında Hareketli Saatler Yaşanıyor

Bitcoin 42.000 Dolara Dokunurken Altcoin Piyasasında Hareketli Saatler Yaşanıyor
4 Aralık 2023 23:04
1.203

Kripto para piyasaları haftaya yüksek bir talep artışıyla başladı.

Bitcoin, yılın en yüksek değerini 42.154 dolara olarak belirledikten sonra son saatte gelen kâr satışlarıyla 41.500 dolara kadar geriledi, ancak kripto paranın yükseliş eğilimi devam ediyor.

Kripto piyasasında volatilite yükselirken öne çıkan bazı altcoin’lerin son gelişmelerini derledik.

Terra Classic (LUNC), gün içinde en çok yükselen altcoin oldu
LUNC rallisi, 26 Kasım tarihinde başlarken en yüksek günlük kazanım dün ve bugün gerçekleşti. Geçen hafta başlayan rallide %267 gibi oldukça yüksek bir oranda değer kazanan LUNC, sabah saatlerinde 0,000278 dolara kadar yükselirken hafta açılışından bu yana %41 oranında yükseldi. Kripto para dünkü işlemlerde de %33 oranında değer artışı kaydederken son saatte gelen kâr satışlarının etkisiyle 0,00023 dolara kadar çekildi.
LUNC’nin yükselişini tetikleyen faktörler arasında Binance’in büyük desteğini alan yakım aktivitesi gösteriliyor. Binance, geçen hafta 4 milyara yakın LUNC yakımı raporladı. Bu yakım miktarı toplam LUNC yakımlarının yarısı kadar olurken kripto varlığın arzını kısma konusunda önemli bir adım olarak kabul görüyor.

Geçen hafta ralliyi tetikleyen en önemli gelişme ise Terra Classic Labs’ın TerraClassicUSD’ye (USTC) likidite sağlaması oldu. Tüm bu gelişmeler, Bitcoin’e olan talep artışıyla piyasaların olumlu bir havada devam etmesiyle çok daha hızlı şekilde fiyatlanıyor.

Solana’nın günlük işlem hacmi iki büyük rakibinin toplamını geçti
Solana, günlük işlem hacminde önemli bir artış kaydetti. Öyle ki son veriler, Solana’nın günlük işlem hacminin Ethereum’un iki büyük katman-2 ağı olan Polygon ve Optimism’in toplam işlem hacmini aştığını gösterdi.

Solana, son 24 saatte 331 milyon dolar işlem hacmi kaydederken Polygon 130 milyon dolara yakın ve Optimism, 48 milyon dolar işlem hacmine sahip.

Bu gelişmenin yanında DefiLlama verileri, Solana ağında kilitli toplam değer (TVL) de hızlı bir artışa işaret etti. Solana ağındaki merkezsiz uygulamalar 700 milyon dolara yakın TVL’ye ulaşırken şu an 660 milyon dolar TVL’ye sahip olan Avalanche’ı geride bıraktı.

Son aylarda Solana ağının sorunsuz ve istikrarlı çalışması, ağdaki merkezsiz uygulamaların her geçen gün daha fazla fon çekmesine yardımcı oluyor.

Bunun yanında ağın yerel varlığı SOL, ağındaki aktivite artışına karşılık son iki haftadır kısmen yatay bir harekete sahip. SOL, 15 Ekim – 15 Kasım tarihleri arasında %200’ü aşan etkileyici bir yükseliş kaydettikten sonra 51 – 63 dolar arasında konsolide oldu. Son 24 saatte piyasadan negatif ayrışan SOL, %2 değer kaybıyla 61 dolar bandında hareket ederken kısmi düşüşlerle genel trendini koruyan bir görünüm sergiliyor.

Bitcoin Cash, Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi
Bitcoin’in yükseliş aşamalarında daha iyi performans gösterme potansiyeline sahip Bitcoin Cash, %10’a varan değer artışıyla 256 dolara kadar yükselirken son 24 saatte ilk 20’de öne çıkan altcoin’ler arasında yer aldı.

Diğer yandan Ekim ayı yükselişinde sessiz kalan BCH, Kasım ayı boyunca da satıcılı bir performans sergiledi. Geçen hafta 220 dolardan destek bulan kripto para, bugünkü yükselişle Kasım ayında %10’luk değer kaybını telafi etti.

Bitcoin Cash, Bitcoin’in bu yıl düzenleme baskısından uzak kalmasından kripto paranın forku olarak fayda gören varlıklar arasında. Bu yüzden kurumsal talebi yüksek olan BCH, bu yıl ABD’de açılan EDX Markets ile Grayscale ve PayPal gibi kurumsallardan destek gördü. Ayrıca merkezsiz ağıyla öne çıkan Bitcoin Cash, yüksek likidite oranıyla yatırımcılara güven veren en eski altcoin’ler arasında yer alıyor.

350 Milyar SHIB Binance’ten çekilirken kripto para %10’un üzerinde değerlendi
Son günlerde SHIB balinalarının Binance’ten kripto varlığı kendi gözetimlerine çekmesi gündeme gelirken SHIB fiyatının da bugünkü yükselişle %10’un üzerinde değer artışına ulaştığı görüldü.

SHIB, son saatlerde gerçekleşen geri çekilmeden önce 0,0000096 dolara kadar yükseldikte sonra kâr artışlarının hızlanmasıyla açılış fiyatı olan 0,000009 dolara geri döndü. Bununla birlikte büyük yatırımcıların varlıklarını, kendi cüzdanlarına çekmesi, piyasada genel olarak uzun vadeli bir yükseliş beklentisi olarak yorumlanıyor.

SHIB, Kasım ayının ortasına kadar 0,000007 dolara kadar bir düzeltme gördükten sonra hızlı bir toparlanmayla Kasım ayındaki geri çekilmeyi telafi etti ve son 3 aylık yükseliş eğilimini korumaya devam ediyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.