Dolar 32,4477
Euro 34,7127
Altın 2.472,07
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 33°C
Az Bulutlu
Samsun
33°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 21°C

Bitcoin FTX Çöküşünün Ardından Toparlanıyor

Bitcoin FTX Çöküşünün Ardından Toparlanıyor
12 Ocak 2023 20:48
105

En iyi kripto para birimleri, FTX çöküşünün ardından toparlanıyor

Bitcoin, Perşembe günü art arda dokuzuncu gününde kazançlarını artırdı ve 2020’den bu yana en uzun galibiyet serisiyle 18.000 doların üzerine çıktı.

Dünyanın en popüler kripto para birimi Ocak ayında %10’dan fazla değer kazandı ve geçen hafta %8 arttı. CoinMarketCap web sitesine göre Perşembe günü GMT ile 11:00 itibarıyla son 24 saatte %4’lük bir artışla 18.187 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin’in değeri, soğuyan enflasyon ve “Fed’in faiz artırımlarının hızını yavaşlatacağını” umarak büyüdü ve son rallinin “geçen yılki düşüşle tam bir tezat” olarak geldiğini de sözlerine ekledi.

Bitcoin, 2022’de yaklaşık %65 düştü çünkü daha geniş kripto para piyasası, iflas ettiği sırada ikinci en büyük kripto borsası olan FTX’in patlaması da dahil olmak üzere sektördeki çok sayıda iflas ve çöküşten kaynaklanan ters rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

Tallbacken Capital Advisors’ın kurucusu , “Bence, nihai faiz oranının yavaş ama emin adımlarla ön plana çıkması ve konumlandırmanın düşüş eğilimi göstermesi ve geçiş yapması nedeniyle risk varlıkları toparlanıyor, bu da kısa vadeli fiyat hareketinin yükselişe geçmesi anlamına geliyor,” dedi.

Analistler, Bitcoin’in FTX çöküşünün sonuçları nedeniyle bu yıl %70 düşebileceğine dair son tahminlere rağmen, dijital varlık piyasasının görünümü düzeldiğinde, kurumlar da dahil olmak üzere büyük oyuncuların geri gelip fiyatı yükselteceğine inanıyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.