Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 17°C

Bitcoin Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Bitcoin Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı
11 Mart 2024 23:00
9.728

Lider kripto para birimi Pazartesi günü 72.000 $ seviyesinin üzerine çıktı…

Dünyanın en yüksek değerli kripto para birimi Bitcoin, Pazartesi günü 72.000 $’ın üzerine çıkarak yeni bir rekora imza attı.

CoinDesk verilerine göre, token tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 72.030 $’a yükselerek Kasım 2021’de kırılan rekoru kırdı ve yılın şimdiye kadarki kazancını yaklaşık %70’e çıkardı. 2021 yılında Bitcoin, kripto endüstrisinin patlaması ve amatör yatırımcıların birikimlerini dijital paralara aktarmasıyla 68.790 $’a ulaşmıştı.

Analistler, son dalgalanmayı ABD merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) nakit girişine ve Federal Rezerv’in yakında faiz oranlarını düşüreceği beklentilerine bağlıyor.

DailyFX stratejisti Nick Cawley Reuters’e verdiği demeçte, “Bitcoin haftaya bir yükselişle başladı ve kripto para alanının geri kalanını da beraberinde yukarı çekti,” dedi.

ETF’ler, daha fazla perakende yatırımcının borsalarda işlem gören fonlar aracılığıyla dolaylı olarak Bitcoin tutmasına olanak tanıyor. Kurumsal yatırımcılar, ABD düzenleyicisinin Ocak ayında kripto ETF’lerini onaylamasının ardından piyasa değerine göre en büyük kripto para birimine artan bir ilgi gösterdi.

Dalgalı kripto para biriminin yükselişi, değerinin 2022’de 20.000 $’ın altına düşmesinin ardından geldi. Sektördeki iflaslar nedeniyle 2022 yılında kripto piyasasından yaklaşık 1,4 trilyon dolar silindi.

Kısa bir süre eski ABD Başkanı Donald Trump’ın iletişim direktörü olarak çalışan SkyBridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci’ye göre, token’daki son ralli “dijital bir varlık olarak Bitcoin için gerçekten büyük bir atılım”. Finansçı, bunun “dijital mülk için çok daha geniş bir hikaye” olduğunu da sözlerine ekledi.

Geçen yılın sonlarında Standard Chartered Bank, Bitcoin’in 2024 yılı sonuna kadar ya da daha erken bir tarihte 100.000 $’a ulaşacağını öngörmüştü. Yatırım firması ARK Invest’in CEO’su Cathie Wood daha da ileri giderek Bitcoin fiyatının 2030 yılına kadar 1 milyon doları aşacağını tahmin etti.

Dünyada sadece iki ülke Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak onayladı: El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti. Ancak CAR daha sonra kararını geri aldı.

Bitcoin, ABD, Kanada, İngiltere ve AB gibi birçok gelişmiş ülkede dijital bir varlık olarak tanınmakta olup Almanya, Danimarka, Japonya, İsviçre ve İspanya Bitcoin’in işlemlerde kullanılmasına izin vermektedir.

Bu arada Çin, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu bir dizi ülke Bitcoin’i yasakladı. Bir zamanlar Bitcoin madenciliği için en popüler yerlerden biri olan Çin, 2021 yılında bankaların ve diğer kurumların takas ve değişim gibi hizmetleri sağlamasını yasakladığında ülkedeki tüm kripto para birimi işlemlerini yasakladı ve ülkede madenciliği yasadışı hale getirdi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.