Dolar 32,5998
Euro 34,8142
Altın 2.493,71
BİST 9.478,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 29°C

Bitcoin’in Yatırımcıları Bekleyen Kötü Bir Sürprizi Olabilir

Bitcoin’in Yatırımcıları Bekleyen Kötü Bir Sürprizi Olabilir
11 Aralık 2022 21:38
132

Standard Chartered, en iyi kripto para biriminin FTX borsasının çöküşünün serpintilerinden gelecek yıl %70 düşebileceği konusunda uyardı…

Kripto para birimini kapsayan bir web sitesi olan Decrypt tarafından aktarıldığı üzere, çok uluslu banka Standard Chartered, Bitcoin fiyatının yatırımcılar için bir pazar sürpriziyle gelecek yıl 5.000 dolara kadar düşebileceğini söyledi.

Tahmin, İngiltere merkezli bankacılık grubunun piyasaların göz ardı edebileceğine inandığı yıllık olası senaryolar listesinin bir parçası olarak yapıldı.

Standard Chartered’ın küresel araştırma başkanı Eric Robertsen, medya tarafından görülen müşterilere bir notta, “Getiriler, teknoloji hisseleriyle birlikte düşüyor ve Bitcoin satışları yavaşlarken, zarar verildi” dedi. “Gittikçe daha fazla kripto şirketi ve borsa yetersiz likidite ile karşılaşıyor, bu da daha fazla iflasa ve dijital varlıklara olan yatırımcı güveninde bir çöküşe yol açıyor.”

Analist, biraz aşırı senaryoların “önümüzdeki yıl gerçekleşme olasılığının sıfırdan farklı olduğunu ve … maddi olarak piyasa mutabakatının veya kendi temel görüşlerimizin dışında kaldığını” kaydetti.

Robertsen , “kripto para birimleri daha da düşerken ve daha fazla kripto şirketi likidite sıkışıklığına ve yatırımcı çekilmesine yenik düştükçe” Bitcoin’in fiyatındaki düşüşün altında bir ralli ile aynı zamana denk gelebileceğini – potansiyel olarak ons ​​başına %30 artışla 2.250 $’a çıkabileceğini söyledi .

Standard Charted analisti, yatırımcıların piyasa oynaklığı zamanlarında istikrar için emtiaya akın etmesiyle altının kendisini güvenli bir sığınak olarak yeniden tesis edebileceğini söyledi.

Bitcoin, kripto para birimi alanındaki bir dizi yüksek profilli çöküşün ve özellikle de büyük kripto borsası FTX’in iflasının ardından bu yıl şimdiden %60’tan fazla düşüş yaşadı. FTX serpintisinden kaynaklanan bulaşma, son zamanlarda piyasada yayılıyor ve yatırımcının kriptoya olan güvenini azaltıyor.

Çarşamba günü, Bitcoin madeni para başına yaklaşık 16.800 dolardan işlem görüyordu.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.