Dolar 34,2890
Euro 37,2177
Altın 2.989,60
BİST 8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 14°C
Yağmurlu
Samsun
14°C
Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BM Çalışanları İsrail Saldırısında Öldürüldü

BM Çalışanları İsrail Saldırısında Öldürüldü
12 Eylül 2024 14:59

Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Ajansı (UNRWA), Çarşamba günü, Gazze’nin merkezi bölgelerinde bir sığınmacı okuluna düzenlenen İsrail hava saldırısında altı personelinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu okul, yerinden edilmiş kişiler için bir barınak olarak kullanılıyordu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan hava saldırılarında, iki evin hedef alındığı ve en az 34 kişinin, bunlar arasında 19 kadın ve çocuğun da bulunduğu bildirildi.

UNRWA, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Bugün iki hava saldırısının Nuseirat’taki bir okulu ve çevresini hedef alması sonucu altı meslektaşımız hayatını kaybetti,” dedi. Saldırının, personelinin tek bir olayda en yüksek ölüm oranını yaşadığı belirtiliyor.

Aynı okul, 7 Ekim’de Hamas tarafından yapılan sınır ötesi saldırının ardından başlatılan İsrail askeri operasyonundan bu yana beş kez vuruldu. UNRWA, binanın yaklaşık 12.000 yerinden edilmiş sivili barındırdığını ve çoğunluğunu kadınlar ve çocukların oluşturduğunu açıkladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, X’te yaptığı paylaşımda, bu “kabul edilemez” saldırıları kınayarak uluslararası insani hukukun ihlallerinin sona erdirilmesini çağrısında bulundu.

İsrail’in BM Büyükelçisi, genel sekreterin gerçekliği saptırdığını öne sürerek, “BM’nin, Hamas’ın kadınlar ve çocukları insan kalkanı olarak kullanmaya devam ederken İsrail’i teröristlere karşı haklı savaşında kınamaya devam etmesini kabul edilemez buluyorum” dedi.

İsrail askeri, birkaç okul binasını hedef aldığını, bu binalarda Filistinli militanların yer aldığını iddia etti. Hamas, bu suçlamaları defalarca reddetti.

İsrail askeri daha önce, Gazze’nin merkezi bölgelerinde, İsrail tarafından insani bölge olarak belirlenen bir alanda Hamas ve Filistin İslam Cihadı teröristlerine yönelik “kesin bir saldırı” gerçekleştirdiğini belirtmişti. Açıklamada, sivillerin riskini azaltmak için “birçok adım” atıldığı ifade edildi.

Hamas liderliğindeki saldırıların neden olduğu çatışmalarda, son 11 ayda yaklaşık 41.100 Filistinli hayatını kaybetti, 95.000’den fazla kişi hava saldırıları ve kara operasyonlarında yaralandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.