Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Yağmurlu
Samsun
20°C
Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

Bol Miktarda Çay İçmek Tip 2 Diyabet Geliştirme Riskini Azaltabilir

Bol Miktarda Çay İçmek Tip 2 Diyabet Geliştirme Riskini Azaltabilir
24 Eylül 2022 00:56
112

Bir milyondan fazla kişinin katıldığı çalışmada her gün dört veya daha fazla fincan siyah, yeşil veya oolong çayı tüketenlerin tip 2 diyabet geliştirme riskinin % 17 daha düşük olduğu ortaya çıktı. Sekiz ülkeden insanların katıldığı çalışma sonuçları hakkında uzmanlar, sonuçların heyecan verici olduğunu dile getirdi.
Sekiz ülkeden bir milyondan fazla kişinin katıldığı bir araştırmanın sonucuna göre, bol miktarda çay içmek tip 2 diyabet geliştirme riskini azaltabilir. Her gün dört veya daha fazla fincan siyah, yeşil veya oolong çayı, tip 2 diyabet geliştirme riskinin % 17 daha düşük olmasıyla ilişkilendirildi.

01 Life Haber Ajansı

EN AZ DÖRT FİNCAN
Bulgular, günde en az dört fincan çay içmenin, ortalama 10 yıllık bir süre boyunca %17 daha düşük T2D riski ile ilişkili olduğunu ortaya çıkardı. Çalışma bu yılki Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği (EASD) Yıllık Toplantısında İsveç’in Stockholm kentinde sunuldu.

SONUÇLAR HEYECAN VERİCİ
Çin’deki Wuhan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden baş yazar Xiaying Li, “Sonuçlarımız heyecan verici çünkü insanların tip 2 diyabet geliştirme risklerini potansiyel olarak azaltmak için günde dört fincan çay içmek kadar basit bir şey yapabileceklerini öne sürüyorlar” diyor.

ÇAY FAYDALARI
Çay, çeşitli antioksidan, antienflamatuar ve antikanserojenik bileşikler içerir. Bu özelliklerden dolayı düzenli olarak çay içmenin sağlık için faydalı olabileceği uzun süredir bilinmesine rağmen, çay içme ile T2D riski arasındaki ilişki bilinmiyordu. Yayınlanmış kohort çalışmaları ve meta-analizler şimdiye kadar tutarsız bulgular sundu.

Araştırmacılar, yaş, cinsiyet ve fiziksel hareketsizlik gibi artan T2D riski ile bağlantılı olduğu bilinen faktörleri ayarladıktan sonra, çay içenlerin içmeyenlere kıyasla T2D geliştirme riskinin benzer olduğunu buldular.

Genel olarak, meta-analiz, çay içme ile T2D riski arasında doğrusal bir ilişki buldu ve günde tüketilen her fincan çay, T2D geliştirme riskini yaklaşık %1 oranında azalttı.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.