Dolar 32,2759
Euro 35,0087
Altın 2.476,70
BİST 10.552,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Borsada Düşüş Devam Edecek mi?

Borsada Düşüş Devam Edecek mi?
20 Eylül 2023 20:42
1.247

BIST 100 endeksi dün yüzde 3,54 düşüşle 7.680,36 puandan kapandı.
Son dönemde yatırımcısına büyük kazançlar getiren Borsa İstanbul’daki bu düşüşün nedeni ne?
Düzeltme başladı mı?
Borsa yeniden yükselişe geçecek mi?
İşte merak edilen tüm soruların yanıtları Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün düşüşle kapandı.
Bu düşüşün sebebi nedir?
Borsa yeniden yükselişe geçecek mi? İşte detaylar…
Borsanın kaybının nedeni ne?

BLG Finansal Danışmanlık kurucu ortağı Belgin Maviş şu açıklamayı yaptı: Birçok nedeni var. Teknik olarak borsanın 8400 puanda yeni bir hikaye oluşturması için zamana ihtiyacı var. Ondan önce orta vadeli program (OVP), bilanço gibi birçok hikaye vardı ve bu endeksi yükseltti.
X (Twitter) herkes için ödeyecek mi?
OVP ile enflasyon hedeflerinin yukarı yönlü revize edilmesi gibi birçok unsur piyasalarda fiyatlandı ve bu fiyatlama devam ediyor. Bu haftanın özelliklerine bakacak olursak kritik bir hafta çünkü geçen haftadan bu yana en son yeni Covid-19 varyantı Eris ile ilgili açıklamalar ‘piyasalar nereye dönecek’ sorularına cevap oldu. Yeni bir hikayenin ortaya çıkması için Eylül ayının ikinci yarısına kadar beklememiz gerekecek.

BU HAFTA ÇOK KRİTİK
Bu hafta kartlar yeniden masada olacak ve piyasa yönünü belirleyecek. Bu açıdan bakıldığında endeks 7070 seviyesine düşmediği sürece yükseliş eğilimi devam ediyor. Bir kez daha 5 günlük hareketli ortalama olan 8250 aşıldı. Cuma günkü kapanış 22 günlük hareketli ortalamanın üzerindeydi ve bu da bir miktar endişeye neden oldu. Şimdi 50 günlük ortalamaya doğru bir hareket görüyoruz. Pazartesi günkü kapanış 7950’nin üzerinde gerçekleşmezse, 7800’ün altındaki düzeltme bandı içinde 7070’e doğru bir hareket görebiliriz.
Bu hafta sadece Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) değil, ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) faiz kararlarını da takip edeceğiz.

GÖZLER MERKEZ BANKASINDA! FAİZ BEKLENTİLERİ NE YÖNDE?
Geçen ayki şok faiz artışının ardından Merkez Bankası’nın bazılarına göre 500bp, bazılarına göre ise 750bp faiz artışı yaparak ciddi bir dezenflasyon sinyali vermesi bekleniyor. Mevduat tarafına doğru bir eğilim görmeye başladık. Mevduat faizlerindeki artış borsayı baskılayan bir unsur.

AGRESİF BİR FAİZ ARTIRIMINDAN BORSA NASIL ETKİLENECEK?
Piyasanın beklediği bu olurdu, indirim değil. Merkez bankası paranın borsa ile mevduat arasında kalmasını isteyen bir profil çiziyor. Alınan tedbirler doğrultusunda borsanın ağırlığı bir miktar azalabilir. Faiz artırımlarının sonuna gelindiği için bir miktar rahatlama olabilir. Bu da borsa, mevduat ve altın arasında yeniden bir para dengelenmesine yol açabilir. Şu an için 8250 tekrar radara girene kadar yükseliş sinyali beklemiyorum. Bu seviyenin üzerine çıkarsa 9000, 9300 yeni hedefimiz olacaktır. Özetle, mevcut borsa hareketi yükseliş trendi içinde bir düzeltme gibi görünüyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.