Dolar 32,5106
Euro 34,9119
Altın 2.421,46
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Borsalar Büyük Düşüşle Karşı Karşıya

Borsalar Büyük Düşüşle Karşı Karşıya
11 Ocak 2023 21:48
117

Wall Street bankasının baş stratejisti, hisse senetlerinin mevcut seviyelerden %22 daha düşebileceğini söyledi…

Morgan Stanley’in baş ABD hisse senedi stratejisti Michael Wilson’a göre, Bloomberg tarafından aktarıldığı üzere ABD hisse senetlerinin ana hatları çizilen kötümser tahminlerin çoğundan çok daha keskin düşüşler yaşaması bekleniyor.

Ajans tarafından görülen bir araştırma notunda analist, durgunluğun küresel mali krizden bu yana hisse senedi piyasasındaki en büyük yıllık düşüşü şiddetlendireceğini söyledi. Wilson, hafif bir durgunluk durumunda S&P 500’ün piyasanın şu anda tahmin ettiği 3.500 ila 3.600 puanın çok altına düşebileceğini de sözlerine ekledi.

“Konsensüs yön açısından doğru olabilir, ancak büyüklük açısından yanlış olabilir” dedi ve kıyaslamanın 3.000 puan civarında veya mevcut seviyelere göre yaklaşık %22 düşebileceğini de sözlerine ekledi.

Ancak analist, enflasyonda bir zirvenin tahvil piyasalarını desteklese de “karlılık için de çok olumsuz” olduğu konusunda uyardı. Marjların 2023 yılına kadar hayal kırıklığı yaratmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bu arada Goldman Sachs analistlerinin, Çin’in Covid sonrası ekonomik yeniden açılmasının olumlu etkisinin, kar marjları üzerindeki baskı, ABD kurumlar vergisi politikalarındaki değişiklikler ve yaklaşan durgunluk tarafından gölgelenmesini bekledikleri bildiriliyor.

Deutsche Bank Grubu stratejistleri ayrıca, ABD kazançlarının bu yıl boyunca düşeceğini söyleyerek, yıl sonu satışları ve düşük yatırımcı pozisyonu nedeniyle hisse senetlerinin dördüncü çeyrek raporlama sezonunda toparlanabileceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.