Dolar 32,4916
Euro 34,5974
Altın 2.487,83
BİST 9.569,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Çadır Kentte Depremzedelerin İhtiyaçları Sosyal Market ile Karşılanıyor

Çadır Kentte Depremzedelerin İhtiyaçları Sosyal Market ile Karşılanıyor
10 Mart 2023 22:29
182

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır’da AFAD koordinasyonunda merkez Yenişehir ilçesi Diyarbakır-Silvan kara yolu üzerindeki Dicle Nehri kıyısında 136 dönüm alan üzerine kurulan çadır kentte depremzedelere her türlü yardım yapılıyor.

Günlük karşılanan ihtiyaçlar dışında Yenişehir Kaymakamlığınca, depremzedelerin giyim, gıda, çocuk malzemeleri ve hijyen gibi önemli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bir çadır Sosyal Market’e dönüştürüldü.

Çadırlarda kalan 7 kişilik ailelere 1000, 7 kişinin üzerindeki ailelere ise 1500 lira limiti olan Sosyal Kart verildi.

Depremzedeler, 10 günde bir limiti yenilenecek kart ile kendileri için belirlenen günde istedikleri malzemeleri marketten alabilecek.

1 3 Life Haber Ajansı
2 3 Life Haber Ajansı
3 3 Life Haber Ajansı
4 2 Life Haber Ajansı

Zor Zamanımızda Bize Yetiştiler

Hizmete giren marketten alışveriş yapan depremzedelerden Zozan Çevik, eşi ve 3 çocuğuyla çadırda kaldığını söyledi.

Ömründe ilk defa böyle bir deprem ile karşılaştığını anlatan Çevik, depremin etkisiyle binalarının hasar gördüğünü belirtti.

Depremin hemen ardından eşi ve çocuklarıyla ilk etapta okulda kaldıklarını, daha sonra çadır kente geldiklerini aktaran Çevik, okulda ve çadır kentte her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.

Kendilerine yardım eli uzatan herkese teşekkür eden Çevik, şöyle konuştu:

“Sağolsun devletimiz çadır kent kurdu. Çadırda sobadan battaniyeye ve 3 öğün yemeğimize kadar her şeyimizi karşılıyorlar. Sosyal Marketimiz açıldı, gönül rahatlığıyla alışveriş yapabiliyoruz, istediğimiz her şeyimizi alabiliyoruz. Bu imkanı bize sağlayan devletimizden Allah razı olsun, çok mutluyuz. Zor zamanımızda bize yetiştiler. Hiçbir sıkıntımız yok.”

Birçok Ürüne Ulaşabilme ve Ücretsiz Alma İmkanı Bulduk

Eşi, 3 çocuğu ve yeğeniyle çadır kentte barınan Songül Tekin ise depremin etkisiyle hasarlı olan evlerine giremediklerini dile getirerek, yetkililerin hiç kimseyi dışarıda bırakmadığını, her türlü çabayı sarf ettiğini söyledi.

Tekin, şunları kaydetti:

“Gerçekten her şeyimizle çok ilgilendiler. Eşyamızı çadırımıza taşıdılar, yerleştirdiler, sobamızı kurdular. Buradaki hizmetler çok güzel. Depremden sonra bu hizmeti görmemiz bizi çok mutlu etti. Sosyal Market ile istediğimiz birçok ürüne ulaşabilme ve ücretsiz alma imkanı bulduk. Çarşıda alabileceğimiz her şey burada var. Çocuklarımız için ayakkabı ve iç çamaşırına kadar her şey var. Allah herkesten razı olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.