Dolar 32,5370
Euro 34,9593
Altın 2.456,46
BİST 9.880,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

California Kutlamasında Çok Sayıda Kişi Öldü

California Kutlamasında Çok Sayıda Kişi Öldü
22 Ocak 2023 19:50
131

Kalabalıklar Çin Ay Yeni Yılı’nı kutlamak için Los Angeles’ın doğusundaki Monterey Park’ta toplanmıştı.

Cumartesi gecesi Kaliforniya’daki Monterey Park’ta Yeni Ay Yılı kutlamaları sırasında toplu silahlı saldırı meydana geldi. Yerel yetkililer, on kişinin öldüğünü, en az on kişinin de yaralandığını söyledi.

Los Angeles İlçe Şerif Departmanından Yüzbaşı Andrew Meyer, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel acil durum servislerinin olay yerinde on kurbanın öldüğünü doğruladığını söyledi. “Yerel hastanelere nakledilen en az on ek kurban var” dedi ve durumlarının stabil ile kritik arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.

Ayrıca ateşli silah taşıyan zanlının olay yerinden kaçtığını ve firarda kaldığını ve tetikçinin motivasyonunu tahmin etmek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Pazar günü daha önce yapılan açıklamada, Los Angeles İlçesi Şerif Departmanı Bilgi Bürosu, trajedinin saat 22:00’den sonra 100 West Garvey Bulvarı’nda meydana geldiğini söyledi. Ayrıca, daha fazla ayrıntı vermeden, tetikçinin bir erkek olduğunu da belirledi.

The Los Angeles Times’a göre birkaç tanık, çekimin Garvey Bulvarı’ndaki bir dans stüdyosunda gerçekleştiğini iddia etti.

Sosyal medyadaki videoda, ilk müdahale ekiplerinin bölgeye koştuğu ve çok sayıda kişinin hastanelere götürüldüğü görülüyor.

Yerel bir işletme sahibi Los Angeles Times’a, silahlı çatışmanın ardından üç kişinin restoranına koştuğunu ve ona kapıları kilitlemesini söylediğini söyledi. Şüphelinin yarı otomatik silah gibi görünen bir adam olduğunu söylediler.

Yerel bir sakin de LA Times’a, şüpheli ateş açtığında bir arkadaşının kulübün banyosunda olduğunu söyledi. Arkadaşına göre, tetikçi uzun bir silahla silahlanmıştı ve yerde yatan en az üç ceset vardı, görünüşe göre biri kulübün patronuydu.

Trajedi, Çin Yeni Yılı münasebetiyle düzenlenen iki günlük bir festival için öğleden sonra on binlerce insanın bir araya gelmesiyle gerçekleşti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.