Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
18°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 21°C

Çeçen Lider Kuran Yakıcılara Ödül Koydu

Çeçen Lider Kuran Yakıcılara Ödül Koydu
19 Mart 2023 20:39
158

Ramzan Kadirov, Müslümanların kutsal kitabını ateş yakmak için kullandığı iddia edilen Ukraynalı askerleri cezalandırma sözü verdi.

Rusya’nın Çeçen Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadırov, Kuran’a saygısızlık ederken videoya yakalanan sözde Ukraynalı askerlerin “ortadan kaldırılmasına” cömert bir ödül teklif etti. Rus yetkilinin yeniden paylaştığı görüntülerde, Ukrayna askeri üniforması giymiş gibi görünen iki adamın Müslümanların kutsal kitabından sayfaları ateşe vermek için kullandığı görülüyor.

Cuma günü Telegram’a konuşan Kadirov, “yakın zamanda Kutsal Kuran sayfalarını yakan Ukraynalı haşarat eyleminin yalnızca resmi olarak kınanmasının” yeterli olmayacağı konusunda ısrar etti.

“Bu pisliği ortadan kaldırmak için beş milyon ruble [Yaklaşık 1,4 Milyon TL] ödül vereceğimi duyuruyorum” diye yazdı ve saygısız canlı yakalanırsa ödülün iki katına çıkacağını da sözlerine ekledi.

Ödülün gelecekte her an talep edilebileceğini vurguladı. “Ne zaman olursa olsun – bugün, yarın, bir yıl içinde – para bekliyor olacak. Ve kim yaparsa yapsın: bir müfreze, bir grup, tek bir kişi, siperdeki bir komşu, para tam olarak teslim edilecek.

Ayrı bir gönderide Kadırov, kimsenin İslam’ın kutsal metnine bu kadar saygısızca davranmasına izin vermeyeceğine dair yemin etti. Tanrı’nın cezasının , “senin yaşamak istediğinden çok seni yok etmek isteyen savaşçılarımız aracılığıyla” kafirlere verilmesini umduğunu ifade etti.

Kadırov’a göre, son görüntüler Ukrayna devletinin ideolojisini temsil ediyor ve onun “faşist-şeytani” doğasını gösteriyor. Ayrıca, o sırada etrafta tek bir Çeçen veya Müslüman olsaydı, videodaki adamlardan herhangi birinin bunu yapmaya cesaret edeceğinden şüphe duyduğunu da ifade etti.

Çeçen lider, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin bir parçası olarak savaştığı iddia edilen sözde Müslümanları da küçümsedi. Kadırov, bu tür insanların “Allah’ın düşmanlarının yanında yer almak için hiçbir mazereti olamaz” sözlerini tamamladı.

Bu arada, Perşembe günü Ukraynalı askeri temsilciler ve diplomatlar, ülkenin askeri personelinin olaya karıştığını yalanladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.