Dolar 32,2417
Euro 34,8118
Altın 2.421,62
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Cevdet Yılmaz’dan Emekli Zammı Açıklaması

Cevdet Yılmaz’dan Emekli Zammı Açıklaması
17 Ocak 2024 23:03
1.149

SSK ve Bağ-kur emeklileri için yapılan ilave artış gündemde.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Temmuzda tüm emekli kesimler için artış oranları denkleşecek” dedi.
Bu artışın maliyeti ne?
Maliyet Orta Vadeli Program’a uygun mu?
SSK ve Bağ-kur emeklileri için ilave 5 puanlık artış yapıldı.
Emekli aylıklarının zam tutarı yüzde 42,6 oldu.

Emekli maaşlarındaki alt sınır 7 bin 500 değil 10 bin oldu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bu orana rağmen aylığı 10 bin TL’nin altında kalan emeklilerimizin aylıkları yasal düzenleme ile 10 bine çıkarılacaktır.
Böylece kök maaş düşüklüğü nedeniyle artış almayan emeklimiz olmayacaktır. dedi.

Yılmaz bir de temmuz ayındaki enflasyon farkına dikkat çekti.
Yasal kurallar gereği emekli sandığı mensupları temmuz ayında enflasyon farkı alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri gerçekleşecek enflasyonun tamamı kadar artış almış olacaklardır. Temmuz ayında gerçekleşecek yasal artışlar ile birlikte, yıllık artış oranları tüm emekli kesimler için denkleşmiş ve çok daha yüksek oranlara çıkmış olacak. vurgusu yaptı.
Yani temmuzdaki artışlarla emeklilerin yıllık maaş artışlarının eşitleneceği ifade edildi.

Peki zammın maliyeti ne oldu?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın geçtiğimiz hafta yaptığı değerlendirmede ek zammın orta vadeli öngörülü içerisinde olduğunu söylemişti. Ek zam kararı çerçevesinde 16 milyona yakın emekli için 2024 yılında bütçede öngörülen ödeme tutarı 2,9 trilyon tutarında. İki ayaklı ek zammın maliyeti de 200 milyar lira olarak da belirlenmiş durumda. Yapılan düzenlemelerin artışların Orta Vadeli Program’da öngörülen şekilde olduğu, programın zarar görmediği, bütçe disiplini devam ettiği vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.