Dolar 32,2478
Euro 34,8097
Altın 2.429,47
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 19°C

CHP Milletvekili Aday Listesi Belli Oldu

CHP Milletvekili Aday Listesi Belli Oldu
9 Nisan 2023 21:45
184

CHP heyeti, milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na sundu.

CHP Genel Başkan yardımcıları Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı ile beraberindeki heyet, aday listesini teslim etmek üzere YSK’ye geldi.

Oğuz Kaan Salıcı, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçimin hem partilerine hem ittifaklarına hem de Türkiye’ye hayırlı sonuçlar üretmesi temennisinde bulundu.

CHP listelerinden seçime giren partilere kaç kontenjan ayrıldığına ilişkin soru üzerine Salıcı, “İttifak içine girmiş olduğumuz partiler, doğal olarak bizim listelerimizden bizim logomuzla seçime girecekler. Onun için listelerimizde ittifak içinde bulunmuş olduğumuz partilere yer verdik. Onun sayısını şu anda açıklamak belki doğru olmaz ama farklı siyasi partilerden Millet İttifakı’nın ortaklığını göstermek için, beraber yürüdüğümüzü göstermek için, daha güçlü olduğumuzu göstermek için beraber giriyoruz seçimlere. Bu da bize memnuniyet veriyor.” değerlendirmesini yaptı.

İyi Parti ile işbirliği yapılan iller konusundaki soruya karşılık Salıcı, şunları kaydetti:

“İyi Parti ile de işbirliği yaptığımız iller var. Dolayısıyla bazı partiler, bizimle aynı logo altında Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında seçime giriyorlar. Ama İyi Parti gibi müstakilen giren ittifak çatısı altında bir partimiz daha var ve biz onlarla da bazı seçim bölgelerinde işbirliği yapıyoruz. Amacımız, parlamentoda çoğunluğu sağlayacak bir yapıyı kurabilmek.”

İşbirliği yapılan iller konusunda ise Salıcı, listeyi yeni verdiklerine işaret ederek, “Dolayısıyla bundan sonra da bazı yerlerde işbirliği yapılabilir mi bunun olanaklarına da bakacağız ama şu an itibarıyla 11 ilde İyi Partiyle işbirliği yapıyoruz. Onun dışında görüşmelerin ikinci turunda işbirliği yaptığımız birkaç il daha var. Dolayısıyla 15-16 civarında ilde CHP ile İyi Parti işbirliği yapıyor diyebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Liste belli oldu

Listede Saadet Partili, DEVA Partili, Demokrat Partili ve Gelecek Partili adaylar da bulunuyor.

Oğuz Kaan Salıcı İstanbul 1. bölgeden, Faik Öztrak Tekirdağ’dan, Gamze Taşçıer Ankara 1. bölgeden ve Mustafa Sarıgül Erzincan 1. sıradan aday oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.