Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Çin, Covid-19 Vakalarında Rekor Kırdı

Çin, Covid-19 Vakalarında Rekor Kırdı
25 Kasım 2022 00:04
135

Resmi verilere göre Çarşamba günü yaklaşık 31.500 kişiye hastalık teşhisi kondu.

Resmi verilere göre Çin Çarşamba günü, pandeminin yaklaşık üç yıl önce başlamasından bu yana en yüksek günlük koronavirüs enfeksiyonunu kaydetti.

Ulusal Sağlık Bürosu Perşembe günü yaptığı açıklamada, 23 Kasım’da ülkede 3.927’si semptomatik ve 27.517’si asemptomatik olmak üzere 31.444 yeni hastalık vakası olduğunu duyurdu.

Rakamlar, 13 Nisan’da belirlenen 29.317 vaka ile önceki 24 saatlik enfeksiyon rekorunu aştı.

Pekin, 2019’un sonlarında Wuhan şehrinde hastalığın ilk patlak vermesinden bu yana, katı tecritler ve yaygın testlerle katı bir sıfır Covid politikası izliyor, bu da mevcut enfeksiyon sayısının diğer birçok ülkeye kıyasla hala düşük olduğu anlamına geliyor.

Şimdiye kadarki en yüksek enfeksiyon oranı, Ocak ayında tek bir günde 1,35 milyon yeni vaka ile pandemiden en kötü etkilenen ülke olan ABD tarafından kaydedildi.

Çin, Kasım ayının başlarında virüsle mücadele etmeyi amaçlayan bazı kuralları gevşeterek ülkeye girenler için karantina gerekliliklerini kolaylaştırdı ve yüksek riskli bölgeleri belirlemek için bir sistemi basitleştirdi.

Ancak Pekin, Şanghay ve Guangzhou gibi şehirlerde artan vaka sayısı, yetkililerin kısıtlamaları sıkılaştırmasına neden oldu.

Başkentte artık insanların alışveriş merkezleri, oteller, hükümet binaları ve diğer halka açık alanlara girebilmesi için 48 saatten daha eski olmayan negatif bir PCR testi sonucu şartı aranıyor. Yerel yetkililere göre, Pekin’deki okullar da çevrimiçi derslere geçti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.