Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 24°C

Çin, Mayıs Ayından Bu Yana İlk Covid-19 Ölümünü Açıkladı

Çin, Mayıs Ayından Bu Yana İlk Covid-19 Ölümünü Açıkladı
20 Kasım 2022 23:16
137

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Pazar günü yaptığı açıklamada, Pekin’den 87 yaşındaki bir adamın Covid-19’dan öldüğünü bildirdi. Bu, Mayıs ayında Şangay’da bildirilmeden önceki en son ölüm olduğu gibi, sıkı tecritlerin ortasında yaklaşık altı aydır ülkedeki virüsten kaynaklanan ilk ölüm.

20 Kasım’da Çin, son 24 saat içinde çoğu asemptomatik olan 24.215 yeni Covid-19 vakasının tespit edildiğini duyurdu. Virüsün ilk kez Aralık 2019’da Wuhan’da tanınmasından bu yana 286.197 kayıtlı vaka oldu, ancak yalnızca 5.227 ölüm bildirildi.

Batı’da bazıları Çin’in kayıt tutmasını sorguladılar ve Şangay’da iki ay süren ve yüzbinlerce insanı enfekte eden son salgının resmi olarak yalnızca iki düzine kadar ölüme neden olduğuna dikkat çektiler. Diyabet ve kalp hastalığı gibi ciddi sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybeden ancak ölümden önce Covid-19 testi pozitif çıkan hastalar, ABD ve Avrupa’dakinin aksine Covid-19 ölümü sayılmadı.

Bununla birlikte, virüs için pozitif test edilen her ölümü bir Covid-19 vakası olarak sayma uygulamasının kendisi tartışmalıdır ve bazı uzmanlar bunun abartı veya korku tellallığından biraz daha fazlası olduğunu iddia etmektedir.

Çin’in ‘sıfır Kovid’ politikası, pandeminin ilk günlerinde görülmemiş ölçüde kilitlenmeler, karantinalar, temaslı takibi ve toplu testler uygulayarak ülke içinde harekete ciddi kısıtlamalar getirdi.

Pek çok işletme kapatılırken ve çocuklar için uzaktan eğitim devam ederken, Pekin sakinlerinin şehir bölgeleri arasında seyahat etme cesareti kırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.