Dolar 32,3875
Euro 34,7776
Altın 2.435,69
BİST 9.983,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 17°C

Çin’de iPhone Satışları Düştü

Çin’de iPhone Satışları Düştü
30 Ocak 2024 00:05
1.224

Veriler, yerel akıllı telefon üreticilerinin geçen yılın son çeyreğinde Apple’dan daha iyi performans gösterdiğini ortaya koydu…

Araştırma şirketi International Data Corporation (IDC) tarafından bu hafta açıklanan rakamlara göre Apple’ın Çin’deki akıllı telefon satışları, Huawei’nin başını çektiği yerel markaların artan rekabeti nedeniyle geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre %2,1 oranında düştü.

Bu düşüş, ABD’nin güvenlik gerekçesiyle Çin uygulamalarına getirdiği kısıtlamalara misilleme olarak bazı Çinli şirketlerin ve devlet kurumlarının cihazlarının kullanımını engellediği Apple’ın üçüncü büyük pazarında karşılaştığı zorlukları vurguluyor.

IDC rakamlarına göre, Huawei’nin akıllı telefon satışları ABD yaptırımlarından ağır darbe almış olsa da, teknoloji devi geçen yıl 2023’ün son çeyreğinde %36,2’lik bir artışla geri dönüş yaptı.

Huawei, bir önceki yılın aynı çeyreğinde %10,3 olan pazar payını %13,9’a çıkararak bu dönemde Çin’deki en büyük dördüncü akıllı telefon satıcısı oldu.

Ancak tüm yıl boyunca Apple, Vivo’yu geride bırakarak %17,3’lük pazar payıyla Çin’in en büyük akıllı telefon satıcısı oldu.

Bununla birlikte analistler 2024 yılında Apple’ın satışları üzerindeki baskının artacağını öngörüyor. IDC’ye göre, ABD’li teknoloji devinin Çin’deki varlığı, rakip ürünler ve Apple’ın iPhone’ların genel çekiciliğini azaltan sınırlı ürün yükseltmeleri nedeniyle azaldı.

Bu ayın başlarında Jefferies Financial Group analistleri, Çin’deki iPhone satışlarının bu yıl çift haneli bir düşüşe ulaşabileceğini tahmin ederken, Huawei’nin 2024 yılında yaklaşık 64 milyon adede yükselen satışlarla pazardaki varlığını güçlendirmesi bekleniyor. Bu, 2023 yılında satıldığı tahmin edilen 35 milyondan az birimden kayda değer bir artışa işaret edecektir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.