Dolar 32,5411
Euro 34,8759
Altın 2.430,43
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Çinli Teknoloji Devi Casusluk İddialarına Yanıt Verdi

Çinli Teknoloji Devi Casusluk İddialarına Yanıt Verdi
27 Kasım 2022 16:02
141

Hikvision, İngiliz müşterilerinin verilerini üçüncü taraflara sağlayabileceğini yalanladı

Çinli telekomünikasyon devi Hikvision, İngiltere’nin güvenlik kameralarının hükümet sitelerinde kullanımını kısıtlama kararının ardından Pekin’in ürünlerini casusluk için kullanabileceği iddiasını reddetti.

Dünyanın en büyük CCTV sağlayıcısı Hikvision, haber ajanslarına yaptığı açıklamada, bunu bir güvenlik tehdidi olarak göstermenin “kategorik olarak yanlış” olduğunu söyledi.

“Hikvision, son kullanıcıların video verilerini göremeyen bir ekipman üreticisidir” diyen şirket, verileri üçüncü taraflara iletemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Son kullanıcı veritabanlarını yönetmiyoruz ve Birleşik Krallık’ta bulut depolama alanı satmıyoruz.

Şirketin ekipmanı İngiltere’de yaygın olarak kullanılmaktadır. Londra ilçelerinin en az yarısında Hikvision veya başka bir Çinli telekom devi olan Dahua tarafından yapılan kameralar bulunuyor.

İngiltere kabine ofisi bakanı Oliver Dowden Perşembe günü yaptığı açıklamada, memurlara “hassas bölgelere” Çin yapımı video gözetim ekipmanı kurmamaları veya bunları “bölüm çekirdek ağlarına” bağlamamaları talimatı verildiğini duyurdu. Güvenlik risklerine değinerek Pekin’in cihazları casusluk için kullanabileceğini öne sürdü.

Bu arada ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), kara listesini Cuma günü güncelleyerek Hikvision, Huawei, ZTE, Dahua ve Hytera’nın gözetim ekipmanlarının satışını veya ithalatını yasakladı. FCC, hareketi açıklamak için ulusal güvenlik tehditlerine de atıfta bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, Pekin’in Çinli şirketleri yerel ve uluslararası yasalara uymaya “her zaman teşvik ettiğini” söyledi. “Bazı insanların Çinli işletmeleri yıpratmak için ulusal güvenlik kavramını kasıtlı olarak aşırı zorlama hareketlerine kesinlikle karşıyız” dedi ve Pekin’in denizaşırı işletmelerinin çıkarlarını savunacağına söz verdi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.