Dolar 32,5309
Euro 34,9239
Altın 2.438,07
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Cristiano Ronaldo’nun Yeni Takımı

Cristiano Ronaldo’nun Yeni Takımı
5 Aralık 2022 22:33
252

Portekizli yıldız, Manchester United’dan ayrıldıktan sonra şu anda bir kulübü yok…

İspanyol spor gazetesi Marca’ya göre, beş kez Ballon d’Or kazanan Cristiano Ronaldo, 1 Ocak’tan itibaren Suudi Arabistan kulübü Al-Nassr’a katılmayı kabul etti.

37 yaşındaki Ronaldo, Piers Morgan ile yaptığı patlayıcı bir röportajın Red Devils’in menajerini ve hiyerarşisini eleştirdiğini gördükten sonra Katar 2022 Dünya Kupası arifesinde karşılıklı rıza ile Manchester United’dan ayrıldı.

Bu, onu istediği herhangi bir takımla pazarlık etme özgürlüğüne kavuşturdu ve Marca , Portekizli süperstarın, tamamlandığında 40. doğum gününü geride bırakacak iki buçuk yıllık bir sözleşme ile Al-Nassr’a katılacağını söylüyor.

Marca, sözleşmenin 100 milyon Euro’nun (106 milyon ABD Doları) biraz altında korkunç bir imza ücreti ve Ronaldo’yu dünyanın en çok kazanan sporcusu yapacak reklamlarla ilgili mali teşviklerle geldiğini iddia ediyor. Sezon başına milyon (212 milyon $) maaş.

Kylian Mbappe, bu sezon 128 milyon dolar kazandığı tahmin edildikten sonra kısa süre önce Forbes’in en çok kazanan futbolcular listesinde birinci oldu.

23 yaşındaki oyuncu, yazın Ronaldo’nun eski kulübü Real Madrid’i küçümsedi ve Paris Saint-Germain’de üç yıllık sözleşme uzatma imzaladı.

Yeni anlaşma için tek başına imza ücretinin 100 milyon £ (123 milyon $) değerinde olduğu söylendi ve Mbappe’nin Fransa’da haftada 1 milyon £ (1.3 milyon $) kazandığı bildirildi.

Ronaldo, 100 milyon dolarlık kazançla listede üçüncü sırada yer aldı, ancak bunun 60 milyon doları saha dışından elde edildi.

Ancak Ronaldo’nun TV muhabiri Morgan , Twitter’da Marca’nın haberinin doğru olmadığını belirtti.

Doğru olduğu kanıtlanırsa, Ronaldo’nun Al-Nassr’a taşınması, üst düzey Avrupa futbolunu bırakmasına ve Manchester United ve Real Madrid ile kariyerinde beş kez kazandığı Şampiyonlar Ligi’nde oynama şansını kaybetmesine neden olacaktır.

Ronaldo’nun elitlere kuğu şarkısı, Portekiz’in Salı günü son 16’da İsviçre ile karşılaşacağı Katar 2022’de yapılabilir.

Ancak forvetin gözü Almanya’da oynanacak olan Euro 2024’te olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.