Dolar 32,3811
Euro 34,7754
Altın 2.396,64
BİST 10.234,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Fiyat İstikrarı ve Büyüme Odaklı Ekonomi Programımız Doğrultusunda Adımlar Atıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Fiyat İstikrarı ve Büyüme Odaklı Ekonomi Programımız Doğrultusunda Adımlar Atıyoruz”
3 Mart 2024 21:31
1.517

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla’da düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin fiyat istikrarı ve büyüme odaklı ekonomi programı çerçevesinde atılan adımları vurguladı.

Erdoğan, Türkiye’nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla gibi alanlarda büyüme stratejisini kararlılıkla uyguladığını belirtti. Ayrıca, geçen yıl yaşanan deprem felaketi ve bölgedeki çatışmalara rağmen hedeflerinden sapmadıklarını vurguladı.

Turizmdeki başarıyı da değerlendiren Erdoğan, 2023’te rekor ziyaretçi sayısı ve turizm geliri elde ettiklerini ifade ederek, bu yıl için hedeflerinin 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri olduğunu açıkladı.

İhracattaki ivmenin devam ettiğini belirten Erdoğan, geçen yıl tarihi ihracat rakamına ulaşıldığını ve ocak ve şubat ayı ihracat rakamlarının da olumlu olduğunu aktardı.

Erdoğan, enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadelede fiyat istikrarı ve anti-enflasyonist yaklaşımdan taviz vermeden hareket ettiklerini dile getirdi. Ayrıca, ülkedeki siyasi istikrar ve güven ortamının son yıllardaki ekonomik kazanımların temelini oluşturduğunu vurguladı.

Ekonomik hedeflere ulaşmak için yerel yönetimlerle uyum içinde çalışmanın önemine değinen Erdoğan, Muğla’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri ve afetlere hazırlık çalışmalarına da dikkat çekti.

Erdoğan’ın açıklamaları, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınması açısından önemli bir yol haritası olarak nitelendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.