Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 27°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Vizyonunu Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Vizyonunu Açıkladı
28 Ekim 2022 19:14
129

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YENİ BİR ANAYASA TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUMUZUN İLK HEDEFLERİNDEN BİRİDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Her şeyiyle milli iradenin ürünü yeni bir Anayasayı ülkemize kazandırmak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerinden biridir.” dedi.

Ankara Spor Salonu’nda Türkiye Yüzyılı vizyon belgesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa değişikliği ile bir hak olan konunun ülke gündeminden tamamen çıkmasını sağlayacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı bölümler şu şekilde:

12 EYLÜL DARBESİ ANAYASASININ RAF ÖMRÜ ÇOKTAN DOLMUŞTUR

Geçtiğimiz yirmi yılda ülkemizi eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden tarıma her alanda tarihi eser ve hizmetler kazandırırken, elbette gayret gösterdiğimiz halde hayata geçiremediğimiz işler de oldu. Bunların başında ülkemizi darbe Anayasası ayıbından kurtararak tamamen yeni, sivil, demokrat, özgürlükçü bir Anayasaya kavuşturma girişimlerimiz geliyor. Hükümetlerimiz döneminde pek çok Anayasa değişikliğine öncülük etmiş olmamız, bu konuda halen süren eksikliği görmemize ve hayıflanmamıza mani değildir. Hücrelerine kadar vesayete hizmet etmek üzere hazırlanmış 12 Eylül darbesi Anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur. Bu doğrultuda başlattığımız girişimlerin bazıları Meclis safhasında, bazıları daha teklif aşamasında, muhalefetin destek vermemesi sebebiyle akim kalmıştır. Her şeyiyle milli iradenin ürünü yeni bir Anayasayı ülkemize kazandırmak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerinden biridir.

MECLİSİMİZİN TAKDİRİ VE MİLLETİMİZİN ONAYIYLA HAYATA GEÇİRMEKTE KARARLIYIZ

Bu yeni Anayasayı; ülkemizin huzurunu güçlendirecek, milletimizin refahını yükseltecek, hukukun üstünlüğünü, çoğulculuk, adaleti, hakkaniyeti tahkim edecek, her bir vatandaşımızın özgürlerini garanti altına alacak, gençlerimizin geleceklerine umutla bakmalarını sağlayacak. Özetle, Türkiye Yüzyılına yakışacak şekilde hazırlayarak, Meclisimizin takdiri ve milletimizin onayıyla hayata geçirmekte kararlıyız. Bin yıldır vatanına, bir asırdır Cumhuriyetine, 80 yıldır demokrasisine, 15 Temmuz’da da istiklaline sahip çıkmanın bedelini ödeyen milletimizin böyle bir Anayasaya kavuşması en temel hakkıdır. O gün gelene kadar da boş durmayacağız.

BAŞI AÇIK VEYA BAŞI ÖRTÜLÜ KARDEŞLERİMİZİN HAKLARINI GÜVENCE ALTINA ALACAK ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ HAZIRLADIK

Başı açık veya başı örtülü tüm kızlarımızın, hanım kardeşlerimizin eğitim ve çalışma haklarını güvence altına alacak, ayrıca aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir Anayasa değişikliği teklifi hazırladık. İnşallah önümüzdeki hafta teklifimizi Meclise sunarak, aslında tabi bir hak olan bu konunun ülkemizin gündeminden, inşallah tamamen çıkmasını sağlayacağız. Zaten ülkemizin gündeminde aslında böyle bir şey yoktu. Ama maalesef birileri zar zor bunu ülkemizin gündemine soktular. Madem soktunuz öyleyse bizde adımı atıyoruz. Bugün burada terör, şiddet ve nefret suçları gibi istisnalar dışında 85 milyonun her birinin birinci sınıf vatandaşlığını güçlendirmenin sözü için bir araya geldik.

KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİ KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİK

Bir insanlık suçu olarak gördüğümüz kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda çok önemli mesafe kat ettik. Kadın hakları ile ailenin korunması birbirinin alternatifi değil, birbirinin tamamlayıcısı gören bir anlayış ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

YARGI TEŞKİLATIMIZIN ALTYAPISINI GÜÇLENDİRDİK

Adalette; hakim ve Savcı sayımızı, FETÖ ihanet çetesi mensuplarında yaptığımız büyük temizliğe rağmen, 9 bin 349’ dan 22 bin 727’ ye yükselterek, kürsülerdeki eksikleri giderdik. Mahkeme sayısını adli yargıda yüzde 91, idari yargıda yüzde 42 arttırarak, 278 hizmet binası inşa ederek, yargı teşkilatımızın altyapısını güçlendirdik.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.