Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 3 Ayda 9 Ülkeye Ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 3 Ayda 9 Ülkeye Ziyaret
16 Eylül 2023 10:10
1.544

Günde 18-19 saat çalıştığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni döneminin ilk 3 ayını da yoğun tempoyla geçirdi. Erdoğan, yurt içi ve yurt dışında kritik pek çok toplantı ve zirveye katıldı.

Türkiye ve dünya gündemine ilişkin saatlerce süren toplantılar, ziyaret edilen şehirler, ülkeler, liderlerle gerek yüz yüze gerekse telefonla yapılan görüşmeler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 ayını geride bıraktığı yeni döneminde de yoğun çalışma temposuyla dikkati çekti.

Erdoğan, 28 Mayıs seçimlerinin ardından 3 Haziran’da Meclis’teki yeminiyle başladı yeni dönemine. O tarihten bu yana Beştepe’de 7 kabine, 2 Milli Güvenlik Kurulu, 1 de Yüksek Askeri Şura toplantısına başkanlık etti.

Farklı sektörlerdeki kurum ve kuruluşların programlarına katıldı. Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 3 kez görüştü.

Lider diplomasisi

Hem Türkiye’de hem de yurt dışında lider diplomasisine devam etti. 3 ayda 9 ülkeye gitti. Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Fransa ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu 30’dan fazla ülkenin devlet ve hükümet başkanı ile bir araya geldi.

Milyarlarca dolarlık yatırım anlaşmaları

Uluslararası kuruluşların temsilcilerini de kabul etti. Özellikle temmuzda 3 ülkeyi kapsayan Körfez turu Türkiye’ye milyarlarca dolarlık yatırımı çekecek anlaşmalarla neticelendi.

“Türkiye’nin uzlaştırıcı rolünü bir kez daha gösterdi”

Bölgesel ve küresel sorunların çözümünde de yine devredeydi Erdoğan. Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi, tahıl koridorunun yeniden işlerlik kazanması, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimin azalması, Filistin’de iç barışın sağlanması ve Sudan’daki çatışmaların bitmesi adına taraflarla görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye’nin uzlaştırıcı rolünü bir kez daha gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte il gezilerini de aksatmadı. Bayburt, Gümüşhane, Bitlis ve Muş’u ziyaret ederek yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını yaptı. Bazı açılış ve temel atma törenlerine ise yoğun mesaisi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantıyla katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.