Dolar 32,2545
Euro 34,7906
Altın 2.403,47
BİST 10.322,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Açık
Samsun
21°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri Açılış Töreni

Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri Açılış Töreni
12 Kasım 2023 19:12
2.886

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Ülkemiz, anayasamızda belirtilen sosyal devlet vasfına tam anlamıyla bizim iktidarlarımız döneminde kavuşmuştur. Türkiye, sosyal güvenlik şemsiyesinin kuşatıcılığı bakımından dünyanın en ileri ülkelerinden birisidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Arnavutköy’de inşa edilen Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Sözlerinin başında Darülaceze’yi kurarak, kimsesizlerin kimsesi olan güzide çatıyı millete ve tüm insanlığa kazandıran Sultan Abdülhamid-i Sani’yi rahmetle yâd eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşundan bugüne kadar Darülaceze’ye emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Milletin takdiriyle, 2002’de Türkiye’yi yönetme görevini devraldıklarında kamuya ait bakım ve rehabilitasyon merkezi sayısının 21, günümüzde ise 107 olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu-özel toplam 417 bakım merkezinde, şu an 36 bin insana yatılı bakım hizmeti sunulduğu bilgisini paylaştı.

“ÜLKEMİZ, SOSYAL DEVLET VASFINA TAM ANLAMIYLA BİZİM İKTİDARLARIMIZ DÖNEMİNDE KAVUŞMUŞTUR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “2007 yılında başlattığımız evde bakım yardımı kapsamında, 561 bin 752 vatandaşımıza aylık 5 bin 98 lira ödeme yapıyoruz. Ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelliler için hayata geçirdiğimiz 149 umut evinde, 654 kardeşimiz hizmet alıyor. Her ilde en az bir merkez olacak şekilde Türkiye genelinde 134 Engelsiz Gündüz Yaşam Merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor. Daha bunun gibi birçok hizmetimiz, projemiz ve desteğimiz var. Her ne kadar elitler ve fildişi kulede yaşayanlar bilmese de; ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız sunulan bu hizmetleri çok iyi biliyor, takdir ediyor.”

Kendilerinin; lafa gelince sürekli halktan, halkçılıktan ve sosyal devletten bahseden ama siyasi hayatları boyunca halka tepeden bakanlardan olmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi makamda olursa olsunlar hep halkla iç içe, gönül gönüle olduklarını ifade etti.

“Köklü ‘kerim devlet’ geleneğimizi, günümüzün ‘sosyal devlet’ yaklaşımıyla harmanlayarak, bu alanda yeni ve özgün bir anlayış geliştirdik” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz, Anayasamızda belirtilen sosyal devlet vasfına tam anlamıyla bizim iktidarlarımız döneminde kavuşmuştur. Türkiye, sosyal güvenlik şemsiyesinin kuşatıcılığı bakımından dünyanın en ileri ülkelerinden birisidir. Böyle bir sistemi, Türk siyasetine ve yönetim sistemine kazandırmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.