Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 19°C

‘Dışarıda Bir Sürü Aptal Var’ – Musk ABD’nin Ukrayna’ya Para Gönderme Çabası Hakkında

‘Dışarıda Bir Sürü Aptal Var’ – Musk ABD’nin Ukrayna’ya Para Gönderme Çabası Hakkında
26 Ekim 2023 19:29
3.639

ABD’li iş adamı, 60 milyar dolarlık ek bir miktarın Kiev’in Rus birliklerini geri püskürtmesine yardımcı olmayacağı görüşünü destekledi…

Elon Musk, Washington’un Rusya’yı yenmesine yardımcı olmak için Ukrayna’ya daha fazla para pompalama çabalarının başarısız olmaya mahkum olduğunu söyleyen yatırımcı ve girişimci David Sacks’ın yazısına katıldı.

Salı günü sosyal medya platformu X’te (eski adıyla Twitter) bir yazı kaleme alan Sacks, Washington’un geçen yıl Ukrayna’nın “Rusları başarılı bir karşı saldırıyla püskürtmesi” umuduyla Kiev’e çeşitli şekillerde 100 milyar dolardan fazla yardım sağladığını ancak bu planın işe yaramadığını hatırlattı.

“Aslında hatlar neredeyse hiç kıpırdamadı; aksine Rusya toprak kazandı. Şimdi [Washington], DC 60 milyar doların daha bu işi halledeceğini iddia ediyor. Eğer buna inanıyorsanız aptalsınız demektir” dedi.

Musk Çarşamba günü verdiği yanıtta bu değerlendirmeye katılıyor gibi görünerek şunları söyledi: “Dışarıda bir sürü aptal var.”

Sacks’ın açıklamaları, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin geçtiğimiz Cuma günü Kongre’den, diğer hususların yanı sıra Ukrayna, İsrail ve Tayvan’ın güvenlik ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan 105 milyar dolarlık bir yardım paketini onaylamasını istemesinin ardından geldi. Bu miktarın 61 milyar dolardan fazlası Kiev için ayrılmıştır.

Bu ayın başlarında Beyaz Saray, hükümetin kapanmasını önlemek için Ukrayna’ya yapılacak yardımı bir aylık fon tasarısından çıkardı. Bu durum, birçok Cumhuriyetçinin Biden yönetiminin stratejik vizyon ve hesap verebilirlik eksikliğini gerekçe göstererek Kiev’e desteğin devam etmesine şiddetle karşı çıkmasıyla ortaya çıktı.

Musk, Moskova ve Kiev arasındaki çatışmalara birçok kez değinmiş, geçen ay Ukrayna’nın çok ses getiren saldırısının başarısız olduğunu düşündüğünü belirtmiş ve “çok az şey için çok fazla ölüm” olduğunu yazmıştı. Bu ayın başlarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev’in Haziran başında başlayan harekâttan bu yana 90,000’den fazla asker kaybettiğini iddia etmişti.

ABD’li milyarder bu hafta ayrıca Washington’un Üçüncü Dünya Savaşı’na “uyurgezer” bir şekilde girdiğini ve Ukrayna’ya Moskova ile ateşkes imzalaması için baskı yapmak da dahil olmak üzere Rusya ile ilişkilerini normalleştirmeye çalışması gerektiğini öne sürdü. Bu öneri Kiev’de tepkiyle karşılandı; Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin üst düzey yardımcılarından Mikhail Podoliak öneriyi “feci bir hata” olarak niteledi ve Ukrayna’yı “zorunlu büyük ölçekli soykırıma” teslim edeceğini söyledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.