Dolar 32,1931
Euro 35,0742
Altın 2.467,91
BİST 10.217,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Doğal Afetlerle Mücadelede Birlik ve Koordinasyon Şart

Doğal Afetlerle Mücadelede Birlik ve Koordinasyon Şart
29 Nisan 2024 21:17
1.244

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katılımıyla AFAD Başkanlığında düzenlenen AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni’nde yaptığı konuşma oldukça kapsamlı ve önemli konulara değindi. İşte bu konuşmadan çıkan önemli noktalar:

Ekonomik Zorluklar ve Doğal Afetler: Erdoğan, Kovid-19 salgını ve ardından yaşanan ekonomik zorlukların, doğal afetlerin yarattığı yük ile birleşerek daha da ağırlaştığını ifade etti. Ancak, asrın birlikteliğiyle bu zorlukların üstesinden gelindiğini ve geleceğe dair umutların korunduğunu vurguladı.

Afetlere Hazırlık ve Koordinasyon: Türkiye’nin afetlere hazırlık konusundaki çabalarını anlattı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığının (AFAD) kurulmasıyla birlikte, afetlerle mücadelede koordinasyonun arttığını ve hızlı bir şekilde müdahale edildiğini belirtti.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Rolü: DSİ’nin, orman yangınları, sel ve taşkınlar gibi afetlerle mücadelede önemli bir role sahip olduğunu vurguladı. Özellikle son dönemde yaşanan afetlerde DSİ’nin hızlı ve etkili müdahaleleriyle insanların yanında olduğunu ifade etti.

Kentsel Dönüşüm ve Yapı Standartları: Deprem riski altındaki bölgelerde kentsel dönüşüm projelerinin önemine değindi. Ayrıca, eski yapı standartlarının modern standartlarla değiştirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Doğal Afetlerin Maliyeti ve Önlenmesi: Son yıllarda yaşanan sel, su baskını ve taşkın gibi afetlerin ülke ekonomisine olan etkilerini ve bu tür afetlerin önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin önemini vurguladı.

Birlik ve Dayanışma: Hükümet olarak, insanların can ve mal güvenliğini sağlamak için gerekli her türlü projeye destek vereceklerini ve afetlere karşı siyasi çekişmelerin ötesinde birlik ve dayanışma içinde olacaklarını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da törende, DSİ’nin sel ve taşkınlarla mücadeledeki önemine vurgu yaparak, AFAD ile işbirliği içinde olduklarını ve bu alanda hizmetlerini sürdüreceklerini belirtti. Bu protokolün, daha etkin ve koordineli bir afet müdahalesini mümkün kılacağını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.