Site icon Life Haber Ajansı

Dolar Çöküşü Geliyor

63ea664d2030273932099925 Life Haber Ajansı

Ünlü yazar, 2025 yılına kadar dolara olan inancın yok olacağını iddia ediyor

Ünlü yazar ve ekonomist Robert Kiyosaki, yatırımcıları borsaların çökmek üzere olduğu ve ABD ekonomisinin bunalıma doğru gittiği konusunda uyardı.

“Zengin Baba Yoksul Baba” ortak yazarına göre, ABD Federal Rezervinin milyarlarca “sahte para” basacağı gerçeğiyle körüklenecek .

“Dev kaza geliyor. Depresyon mümkün.” Kiyosaki Pazar günü geç saatlerde tweet attı.

Ayrıca 2025 yılına kadar Bitcoin’in 500.000 $’a ulaşacağını, ardından altın ve gümüş için sırasıyla 5.000 $ ve 500 $’lık fiyatların geleceğini yazdı. Bunun “çünkü sahte para olan ABD dolarına olan inanç yok edilecek” diye açıkladı ve Bitcoin’in halkın parası, altın ve gümüşün ise “Tanrı’nın parası” olduğunu ekledi.

Altının spot fiyatı şu anda ons başına 1.856.58 dolarda, spot gümüş ons başına 21.99 dolardan ve Bitcoin 21.864 dolardan işlem görüyor.

Bu, Kiyosaki’nin yaklaşan bir piyasa çöküşü hakkında ilk tweet’i değil. Altın, gümüş ve Bitcoin fiyatları da dahil olmak üzere her şeyin çökeceğini tweetleyerek birkaç benzer uyarı yaptı. Bu, tahminlerine ilişkin bazı şüphelere neden oldu.

Son zamanlarda Kiyosaki, finansal piyasalarda yaklaşan bir çöküşü öngördü ve bunun bu hafta gibi erken bir tarihte gerçekleşebileceğini söyledi. Analistler, onun piyasa koşullarındaki kötüleşmeyi muhtemelen 14 Şubat’ta açıklanacak olan ABD enflasyon verilerine bağladığını kaydetti. Kiyosaki, insanları panik yapmamaya ve güçlü varlıklara maruz kalma oranlarını artırmaya çağırdı.

Exit mobile version