Dolar 32,5523
Euro 34,8893
Altın 2.430,57
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 21°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Düzce’de Depremde Evleri Ağır Hasar Gören Vatandaşlarımız İçin Konteynerler Kuruluyor

Düzce’de Depremde Evleri Ağır Hasar Gören Vatandaşlarımız İçin Konteynerler Kuruluyor
1 Aralık 2022 21:29
130

Düzce’de yaşanan depremden etkilenen vatandaşlarımıza Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımız tarafından (AFAD) gönderilen konteynerlerin kurulumu gerçekleştiriliyor.

Kentte 23 Kasım’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından depremden etkilenen vatandaşlarımızın acil barınma ihtiyacının karşılanması için bölgeye 280 konteyner sevk edilmesi kararlaştırıldı.

AFAD tarafından belirli noktalara ve toplanma alanlarına çadırlar kurulan kentte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının çalışmaları neticesinde evlerinde ağır hasar oluşan ve acil yıkım kararı verilen vatandaşlarımız için konteyner sevk edildi.

AFAD Bölge Lojistik Merkezi’ne gelen 138 konteynerden 113’ünün kent merkezi ve ilçelerde kurulumu tamamlanırken, geriye kalan ve bölgeye ulaşacak konteynerlerin kurulumunun ise gelecek günlerde yapılacağı öğrenildi.

Ayrıca Çilimli ve Gölyaka ilçelerinde geçici konaklama merkezi kurulum işlemleri devam ediyor.

Öte yandan depremden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacına yönelik kurulan çadırlarda 10.126 kişi barınıyor. Afet Yönetim Merkezi koordinesinde spor salonu, yurt ve pansiyonlarda ise 1.028 kişi konaklıyor.

Kentte 17 ikram aracı ve 9 mobil mutfakla vatandaşlarımıza hizmet veriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.