Dolar 32,4158
Euro 34,6165
Altın 2.386,37
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 17°C

Düzinelerce İsrail Jeti Gazze’yi Vurdu

Düzinelerce İsrail Jeti Gazze’yi Vurdu
7 Ekim 2023 23:16
1.080

Hamas Cumartesi günü erken saatlerde İsrail’e binlerce füze fırlattı ve militanlarını İsrail kasabalarına gönderdi…

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), onlarca İsrail jetinin Gazze’deki Hamas hedeflerini vurduğunu açıkladı. Hava saldırıları, Filistinli silahlı grubun Cumartesi sabahı İsrail’e karşı başlattığı sürpriz saldırıya karşılık olarak başlatıldı.

IDF sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari “Hamas teröristlerinin” İsrail topraklarına karadan, denizden ve havadan sızdıklarını söyledi.

Sözcüye göre Gazze’den 2,200’den fazla roket fırlatıldı. Hamas, saldırısının sadece ilk 20 dakikasında 5,000’den fazla mermi kullandığını iddia etti.

Roket sirenleri Kudüs, Tel Aviv, Beerşeba ve Aşkelon dahil olmak üzere İsrail’in pek çok yerinden duyuldu.

Hagari, IDF birlikleri ile Hamas militanları arasında en az yedi çatışma yaşandığını söyledi.

Times of Israel gazetesine göre, Kfar Aza, Sderot, Sufa, Nahal Oz, Magen, Be’eri kasabaları ve IDF’nin Re’im askeri üssü çevresinde silahlı çatışmalar devam ediyor.

IDF daha önce yaptığı bir açıklamada saldırı nedeniyle “savaşa hazır olma durumu” ilan ettiğini duyurmuştu. Açıklamada “Hamas terör örgütü çok ağır bir bedel ödeyecek” uyarısında bulunuldu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas’ın eylemlerine karşılık olarak yedek askerlerin çağrılmasını onayladığını söyledi.

Cumartesi günü İsrail’de en az altı kişinin öldürüldüğüne inanılıyor. Dördü Kuseife kasabasına, biri de Gderot bölgesine düzenlenen füze saldırılarında öldü.

Sha’ar HaNegev kasabasının başkanı Ofir Liebstein da Hamas militanlarıyla girdiği çatışmada vurularak öldürüldü. Yerel yönetimden yapılan açıklamada, “Ofir, terörist saldırı sırasında bir kasabayı savunmaya gittiğinde öldürüldü” denildi.

İsrail genelindeki sağlık kuruluşlarından gelen bilgiler 200’den fazla kişinin yaralandığını ve birçoğunun durumunun ağır olduğunu gösteriyor.

Gün içinde internete yüklenen bazı videoların Hamas savaşçıları tarafından öldürülen ve esir alınan bazı IDF askerlerini gösterdiği iddia ediliyor. Ayrıca sosyal medyada yanan bir İsrail tankı ve Filistinlilerin IDF’den ABD yapımı bir Humvee askeri aracının ele geçirilmesini kutladıkları görüntü ve fotoğraflar da var. Videolar henüz doğrulanmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.