Dolar 32,3939
Euro 34,8222
Altın 2.402,78
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

EKK 12. Kalkınma Planı Hedeflerini Ele Aldı

EKK 12. Kalkınma Planı Hedeflerini Ele Aldı
29 Kasım 2023 21:25
1.133

2023 Yılı Altıncı Toplantısında İhracat, İstihdam ve Eğitim Konularında Stratejik İzleme ve Değerlendirmeler Yapıldı…

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), bu yıl altıncı kez bir araya gelerek Türkiye’nin ekonomik geleceğine yönelik stratejik adımları ele aldı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, On İkinci Kalkınma Planı kapsamında belirlenen hedeflere ulaşmak amacıyla atılacak adımlar ve izleme sürecine dair önemli kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada vurgulanan başlıca konular şu şekilde özetlendi:

  1. On İkinci Kalkınma Planı İzleme ve Değerlendirme: Toplantıda, On İkinci Kalkınma Planı’nın hedeflerine ulaşmak için hayata geçirilecek politika, tedbir ve faaliyetlere yönelik izleme ve değerlendirme süreci ele alındı. Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanacak olan üç aylık izleme raporları, düzenli olarak EKK tarafından değerlendirilecek.
  2. İhracat ve Dezenflasyon Süreci: Son dönemdeki ihracat görünümü ile dezenflasyon sürecinde yatırım, üretim ve ihracatı destekleyecek adımlar görüşüldü. Özellikle Eximbank ve İhracatı Geliştirme (İGE) A.Ş. finansman destekleri başta olmak üzere ihracat finansmanı imkânlarının artırılması yönünde değerlendirmeler yapıldı.
  3. Eğitim ve İstihdam Politikaları: Toplantıda, eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi ve işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli istihdamın sağlanması için meslekî ve teknik eğitimin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. Meslekî eğitim ve işgücü piyasasına ilişkin diğer paydaşların da katılımıyla daha kapsamlı bir çalışma yapılması yönünde görüş birliği sağlandı.

Yapılan bu önemli toplantının ardından alınan kararlar, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşma yolunda atılacak adımları şekillendirecek. Kamuoyuna duyurulan açıklama, ekonominin geleceği ve kalkınma stratejileri konusundaki önemli gelişmeleri yansıtmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.