Dolar 32,4559
Euro 34,7927
Altın 2.478,00
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Eko-Aktivistler Van Gogh’a Zarar Vermekten Mahkum Edildi…

Eko-Aktivistler Van Gogh’a Zarar Vermekten Mahkum Edildi…
24 Kasım 2022 23:56
96

Suçlu protestoculardan biri daha önce Premier Lig maçında kendini kale direğine bağladığı için hapse atılmıştı.

Eylül ayında bir Vincent van Gogh tablosunun çerçevesine zarar verdikleri için iki “Yolda Petrolü Durdurun” aktivisti hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme onları cezai zarardan suçlu bulmadan önce, içlerinden biri kendisini sivil haklar lideri Martin Luther King ile karşılaştırdı.

24 yaşındaki Emily Brocklebank ve 22 yaşındaki Louis McKechnie, Salı günü cezalarını aldılar ve Bölge Yargıcı Neeta Minhas, van Gogh’un ‘Çiçek Açan Şeftali’ tablosunu çevreleyen 18. yüzyıldan kalma çerçevenin ikili Londra’daki Courtauld’a girdiklerinde “kalıcı olarak hasar gördüğünü” belirtti.

Savcı Francesca Cociani mahkemede “Geride büyük miktarda yapıştırıcı kalmış ve çerçevenin yaldızlarına sızmış solvent alanları vardı” dedi. “Çerçevenin bazı kısımları düşmüş.”

Çerçeveye 2.000 £ (2.426 $) değerinde hasara neden olduğu için, Brocklebank’a 21 gün hapis cezası verildi, altı ay ertelendi ve elektronik monitör takması gereken altı haftalık sokağa çıkma yasağı verildi. İngiltere Premier Lig’de Everton ile Newcastle United arasında oynanan bir maç sırasında kendisini kale direğine kabloyla bağladığı için altı haftalık hapis cezasını çekmekte olan McKechnie’ye üç hafta daha demir parmaklıklar ardında kalacak.

Brocklebank mahkemeye, yapıştırıcının “fazla zarar vereceğini” düşünmediğini ve bir doğa aşığı olarak van Gogh’un protestolarını onaylayacağını söyledi. Halkın eylemleriyle aynı fikirde olup olmadığı sorulduğunda McKechnie, sivil haklar liderinin 1960 yılında “Amerika’daki en nefret edilen adam” olduğunu savunarak kendisini Martin Luther King ile karşılaştırdı.

Sivil haklar hareketinin “hala işe yaradığını” ve “insanların yaptığımız şeyi beğenmek zorunda olmadığını” ekledi.

Just Stop Oil, hükümete fosil yakıt çıkarma lisanslarını askıya alması için baskı yapmak amacıyla sanat eserlerine zarar vererek ve Birleşik Krallık genelinde trafiği aksatarak manşetlere çıktı.

Grup, milyarder petrol varisi Aileen Getty tarafından başlatılan ve Dünya Ekonomik Forumu ile tartışmalı hayırseverler Bill Gates ve George Soros ile bağları olan bir yatırımcı olan Trevor Neilson tarafından yönetilen İklim Acil Durum Fonu tarafından finanse ediliyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.