Dolar 32,4211
Euro 34,7401
Altın 2.432,75
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 18°C

El Chapo’nun Oğlu ABD’de Mahkûm

El Chapo’nun Oğlu ABD’de Mahkûm
18 Eylül 2023 23:25
1.438

Uyuşturucu baronu ‘El Chapo’nun oğlu ABD’deki uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarını kabul etmedi

Savcılar, hapisteki Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin “El Chapo” Guzman’ın oğullarından Ovidio Guzman’ın, Meksika’dan iade edildikten üç gün sonra Pazartesi günü Chicago’daki federal mahkemede ABD fentanil kaçakçılığı suçlamalarını kabul etmediğini söyledi.

banner4q 47 Life Haber Ajansı

33 yaşındaki Guzman, El Chapo’nun 2019 yılında ABD’de cinayet ve uyuşturucu suçlarından mahkum edilmesinin ardından babalarının kaçakçılık imparatorluğunu miras alan ve “Los Chapitos” olarak bilinen dört oğlundan biri. “El Chapo” Guzman Colorado’da maksimum güvenlikli bir hapishanede ömür boyu hapis cezasını çekiyor.
ABD’li yetkililer Ovidio Guzman’ın tutuklanmasının ve iade edilmesinin, Biden yönetiminin güney sınırından ölümcül fentanil akışını durdurma kampanyasında önemli bir zaferi temsil ettiğini söyledi.

Chicago Tribune gazetesinin haberine göre, sıkı güvenlik altında yapılan kısa duruşma sırasında, ayak bilekleri prangalı turuncu bir tulum giyen Guzman, İspanyolca tercüman aracılığıyla duruşmayı dinledi.

Guzman 2019 yılında kuzeydeki Sinaloa eyaletinin Culiacan kentinde kısa bir süre tutuklanmıştı. Ancak Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yüzlerce Sinaloa karteli silahlı adamının kentteki güvenlik güçlerini bunaltmasının ardından serbest bırakılmasını emretti.
Guzman yoğun bir çatışmanın ardından Ocak ayında yeniden ele geçirildi. ABD Şubat ayında iadesini talep etti.

Tribune’e göre savcılar, Guzman’ın yargılandığı altı suçtan ikisinin zorunlu müebbet hapis cezasını gerektirdiğini söyledi. Gazetenin haberine göre ABD, Meksika ile yürüttüğü iade müzakerelerinin bir parçası olarak idam cezası talep etmemeyi kabul etti.

Chicago’daki ABD savcılık sözcüsü, Guzman’ın tutukluluk duruşması hakkından feragat ettiğini ve duruşmaya kadar kefaletsiz tutulacağını söyledi. Guzman’ın bir sonraki duruşmasının Kasım ayında yapılması planlanıyor.
Bağımlılık yapan sentetik bir opioid olan fentanil, günde yaklaşık 200 Amerikalının ölümünden sorumlu olup, bu rakam ABD-Meksika ilişkilerini germiş ve ölümcül uyuşturucunun yayılmasını yavaşlatmak için Biden yönetimi üzerinde iç baskı oluşturmuştur.

ABD’li yetkililere göre Sinaloa karteli fentanil üretiminden ve sınır ötesine ihracatından birinci derecede sorumlu.

Savcılar mahkeme belgelerinde Ovidio Guzman ve kardeşlerinin ABD’ye uyuşturucu taşımak için uçaklar, denizaltılar, balıkçı tekneleri ve vagonlar kullanarak uluslararası bir kaçakçılık operasyonu yürüttüklerini ve yüz milyonlarca dolar kar elde ettiklerini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı, Guzman kardeşlerin yakalanmasını sağlayacak bilgi için milyonlarca dolar ödül teklif etti.

“El Chapo” Guzman, Sinaloa kartelinin başına geçtikten sonra Meksika hapishanelerinden bir değil iki kez kaçarak ününe ün kattı. Guzman 2017 yılında ABD’ye iade edildi ve Brooklyn’deki bir federal mahkemede mahkum edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.