Dolar 32,5160
Euro 34,8277
Altın 2.427,02
BİST 9.691,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Elbistan Cazibe Merkezleri Programı Kapsamına Alındı

Elbistan Cazibe Merkezleri Programı Kapsamına Alındı
11 Mart 2023 21:36
153

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ikinci büyük depremin merkez üssü Elbistan’ın Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındığını ve 6. bölge teşviklerinden yararlanacağını açıkladı. Böylece Elbistan’da özel sektör yatırımları desteklenecek. İlçeye, istihdam, üretim ve ihracata yönelik olarak KDV desteği, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta pirimi işveren hissesi desteği gibi imkanlar sağlanacak.

DEPREMİN VURDUĞU ELBİSTAN’DA

Bakan Varank, Kahramanmaraş ziyareti kapsamında 6 Şubat’taki ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan’dan incelemelerde bulundu. Bakan Varank’a ziyaretinde Elbistan’a koordinatör vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da eşlik etti. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdem Canbay ve beraberindeki akademisyenlerden oluşan heyet de Bakan Varank’ın ziyaretinde hazır bulundu.

ÜRETİMİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Varank, ilk olarak ilçedeki AFAD Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek sanayiciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bir yandan vatandaşların geçici barınma imkanlarını oluştururken diğer taraftan da şehirlerin ekonomik anlamda ayağa kalkabilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Varank, depremin yaşandığı illerin ülke sanayisi açısından özel bir bölgeye tekabül ettiğini dile getirdi. Varank, bu şehirlerde üretimi tekrar ayağa kaldırmanın ülke için önemli olduğunu vurgulayarak bakanlık ve hükümet olarak planlamalarını yaptıklarını, bunları bölüm bölüm hayata geçirdiklerini anlattı.

CAZİBE MERKEZİ OLMASI İÇİN DESTEKLENECEK

Tüm şehirlerde büyük bir hamle başlattıklarının altını çizen Varank, “Bir yandan konut inşaatlarına başlıyoruz. Yakın zamanda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız özellikle sanayi siteleriyle ilgili ilk inşaatlara başlamış olacak. Depremin büyük hasar oluşturduğu ilçelerin tamamını Cazibe Merkezleri Programı’na aldık. Elbistan da dahil yıkıma uğramış ilçelerimiz 6. bölge teşviklerinin tamamından yararlanabilecek.” ifadeleri kullandı.

KONTEYNER KENTE ZİYARET

Varank daha sonra Kiler Holding ve Hikmet Kiler Vakfı tarafından Elbistan’da kalıcı konutlar yapılıncaya kadar bin kişiye barınma imkanı sağlayan konteyner kente geçti. Konteyner evlerde kalan vatandaşları ziyaret ederek “Geçmiş olsun” dileğinde bulunan Varank, konteyner kent içine kurulan oyun parkında çocuklara hediye dağıttı.

YATIRIM ORTAMI CANLANACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırım teşvikleri kapsamında uygulanan Cazibe Merkezleri Programı, yatırım ortamını canlandırarak istihdam, üretim ve ihracat artışı sağlamayı hedefliyor. Özel sektör yatırımlarını desteklemeye yönelik Program, imalat sanayi başta olmak üzere birçok alanda önemli yatırım fırsatlarına imkan sağlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.