Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Az Bulutlu
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Elon Musk, Apple ve Google’a Alternatif Düşünüyor

Elon Musk, Apple ve Google’a Alternatif Düşünüyor
27 Kasım 2022 01:08
138

Milyarder, Twitter popüler platformlardan çıkarsa kendi akıllı telefonunu çıkarabileceğini söyledi

Twitter şefi Elon Musk, teknoloji devlerinin sosyal medya sitesini dağıtmak için harekete geçmesi durumunda kendi “alternatif” akıllı telefonunu yaratmaya açık olduğunu söyleyerek, başka seçeneği kalmayacağını öne sürdü.

Muhafazakar bilgin Liz Wheeler’ın, Apple ve Google Twitter’ı uygulama mağazalarından çıkarırsa milyarderin “kendi akıllı telefonunu üretmesi” yönündeki önerisine yanıt veren Musk, konsepte karşı biraz isteksiz olduğunu dile getirmesine rağmen, bunu göz ardı etmeyeceğini söyledi.

Cuma günü “Umarım iş o noktaya gelmez, ama evet, başka seçenek yoksa alternatif bir telefon yapacağım” dedi.

Geçen ay 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını tamamlayan Musk, sitedeki ifade özgürlüğünü koruma niyetini defalarca beyan etti, hatta askıya alınan hesaplar için “yasaları çiğnememeleri veya korkunç eylemlerde bulunmamaları koşuluyla ” “genel af” ilan etti.

Ancak eleştirmenler Musk’ın devralımını kınarken, bazıları bunun sosyal medya platformunda bir ‘nefret söylemi’ dalgasını ve aşırı sağcılığı besleyeceği konusunda ısrar ediyor. Washington Post tarafından Perşembe günü yayınlanan bir raporda , bir dizi aktivist ve “çevrimiçi güven ve güvenlik uzmanı” , girişimcinin Twitter’da “cehennemin kapılarını açacağını” söyledi, hatta bazıları Google ve Apple’ın siteyi uygulama mağazalarında yasaklamasını talep etti.

Harvard Law’ın siber hukuk kliniğinde eğitmen olan Alejandra Caraballo, “Apple ve Google’ın Twitter’ı uygulama mağazasından başlatmayı ciddi bir şekilde keşfetmeye başlaması gerekiyor” dedi ve yasaklı hesapları eski haline getirmenin “çeşitli marjinal topluluklar için varoluşsal olarak tehlikeli” olacağını ekledi.

“Doğrudan hedefli tacizde bulunan insanlar geri gelip ifşa, hedefli taciz, acımasız zorbalık, şiddet çağrıları, şiddeti kutlama eylemlerine girişebilirler. Bunun ne kadar tehlikeli olacağını söylemeye bile başlayamıyorum,” diye devam etti Caraballo.

Musk, Twitter’ın şiddet çağrılarına veya kanunları çiğneyen diğer gönderilere asla izin vermeyeceğini söyleyerek aleyhtarlara cevap verdi. Askıya alınan kullanıcıların “yavaşça” ve yalnızca “manuel incelemeden” sonra geri getirileceğini kaydetti ve bu hareketin siteyi “barışçıl görüş alışverişi için bir forum” haline getirmeye yardımcı olacağını savundu.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.