Dolar 32,3235
Euro 35,0702
Altın 2.307,96
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 24°C

Elon Musk Guinness Rekoru Kırdı

Elon Musk Guinness Rekoru Kırdı
8 Ocak 2023 20:22
129

Girişimci, 2000 Dotcom kazasından bu yana en büyük kişisel servet kaybını yaşadı.

Cuma günü yayınlanan yayına göre, bir zamanlar dünyanın en zengin adamı olan Tesla CEO’su Elon Musk, 2021’den bu yana 200 milyar dolara kadar kaybederek tarihteki en büyük kişisel servet kaybı olarak Guinness dünya rekorunu kırdı.

Forbes’e göre elektrikli araç patronu Kasım 2021’den bu yana 182 milyar dolar kaybetti, ancak diğer kaynaklar kayıplarının 200 milyar dolar kadar yüksek olduğunu tahmin ediyor. Milyarder parasının çoğunu şirkete yatırdığından, Tesla’nın kasvetli piyasa performansı Musk’ın mali talihsizliklerinin başlıca nedeniydi.

Rekor daha önce, 2000 Dotcom çöküşü sırasında bir noktada net servetinin yaklaşık 60 milyar dolarının silindiğini gören Koreli-Japon milyarder teknoloji girişimcisi Masayoshi Son’a aitti.

Rekor takip kuruluşu bir blogda “Ve merak etmeyin, Musk tarihte herhangi bir insandan daha fazla para kaybetmiş olsa da, yakın zamanda aç kalmayacak – o hala dünyanın en zengin ikinci kişisi” dedi.

Lüks marka devi LVMH’nin Fransız kurucusu Bernard Arnault, yaklaşık 190 milyar dolarlık net servetiyle dünyanın en zengin adamı olarak Guinness listelerinin başında Musk’ın yerini aldı.

Tesla hissesi geçtiğimiz yıl boyunca değerinin %65’ini kaybetti; Musk, 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını ödemek için Tesla hisselerini sattıktan ve şirketin halka açılmasından bu yana en büyük satışı tetikledikten sonra düşüşe bizzat katkıda bulundu.

Ancak bu vahim rakamlara rağmen, Musk’ın kamuoyuna yaptığı açıklamalar, otomobil şirketinin geleceği konusunda iyimser olduğunu gösteriyor – yatırımcılar onu Twitter tarafından dikkatini dağıtmakla suçlasa da. Geçen ay Tesla’nın “her zamankinden daha iyi performans gösterdiğini” söyleyerek yatırımcılara “kısa vadeli piyasa çılgınlığı tahmin edilemez olsa bile ” uzun vadeli temellerin son derece güçlü olduğu konusunda güvence verdi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.